ОК провизорно признао Косово

Б92
ОК провизорно признао Косово

Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је да је Извршни одбор те организације провизорно признао Олимпијски комитет Косова.

Како се наводи, предложено је да пуно признање буде на слиједећем засједању МОК-а које ће се одржати у децембру у Монаку.

"Одлука је донијета у интересу спортсита на Косову, да би се уклонила неизјвесност коју они имају", пише у саопштењу МОК-а.

Косовски спортисти ће моћи да учествују у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру 2016. године. Министар културе, омладине и спорта у Влади Косова Мемљи Краснићи изјавио је за РТК да је Косово постало пуноправни члан МОК-а.

Могућност да током дана Олимпијски комитет Косова буде примљен у чланство МОК-а најавио је предсједник ОКК, Бесим Хасани гостујући на РТВ 21.

Он је рекао да је пријем Косова у МОК завршена ствар и да се одлука може очекивати и прије петка када је најављено да ће Извршни одбор МОК-а расправлајти о пријему.

Хасани је рекао да су захтјев за чланство у МОК поднијели пошто су добили гаранције од утицајних личности комитета да ће захтјев бити сигурно прихваћен и ОКК постати члан МОК-а.

Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је данас да је Извршни одбор те организације провизорно признао Олимпијски комитет Косова.

Како се наводи, предложено је да пуно признање буде на слиједећем засједању МОК-а које ће се одржати у децембру у Монаку.

"Одлука је донијета у интересу спортсита на Косову, да би се уклонила неизвјесност коју они имају", пише у саопштењу МОК-а.

Косовски спортисти ће моћи да учествују у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио Де Жанеиру 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана