Новак жели освету за прошлу годину

Приредио: Данијел Радујковић
Новак жели освету за прошлу годину

Мелбурн - Србин Новак Ђоковић и Швајцарац Станислас Ваврника трећу годину узастопно састаће се у касним фазама Аустралијен опена и сада ће се борити за финале турнира, а данашњи меч неће почети прије 9.30 часова.

У 2013. години играли су у осмини финала, прошле сезоне у четвртини, а ове су отишли корак даље. Претходних година нису играли било какве мечеве, јер су оба отишла у тај-брејкове. Прије двије године Новак је славио 12:10 у том дијелу игре, док је 2014. године Вавринка био успјешнији са 9:7. Њих двојица су посљедња два побједника првог гренд слема сезоне и играње у Аустралији апсолутно им одговара. Ђоковић ове сезоне није изгубио ни сет у пет мечева, док је Шпанац Гиљермо Гарсија Лопез успио "откинути" један Швајцарцу. Обојица су најбоље мечеве на овогодишњем турниру одиграли у четвртфиналима и ово им је гренд слем гдје су постизали најбоље резултате, тако да са пуно самопоуздања чекају 20. међусобни дуел.

- Играли смо доста пута и одлично се познајемо. Нема ту тајни и знамо шта можемо очекивати један од другог. Знамо сви какве смо мечеве играли у последње две године тако да ни сад не очекујем ништа мање од тога. Овај турнир је његов омиљени и верујем да ће бити одличан меч - казао је Ђоковић.

Колико је Србин популаран у Аустралији показала је и анимација у којој Ђоковић игра против тенка и побјеђује га. Међутим, Вавринка је самоувјерен и не брине због два везана пораза од Србина на завршном мастерсу у Лондону и егзибицији у Абу Дабију.

- Знам шта морам урадити да бих побиједио Новака. Морам играти агресивно и не смијем му дозволити да ме стави у дефанзиван положај - истакао је Швајцарац.

Интересантан податак је да су током турнира ова двојица тенисера освојили велики број поена са основне линије, Ђоковић 276, а Вавринка 269. Побједник овог меча у недјељу ће играти финале против Британца Ендија Мареја који је био бољи од Томаша Бердиха из Чешке са 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана