Novak želi da ispiše istoriju na Rolan Garosu

Agencije
Novak želi da ispiše istoriju na Rolan Garosu

Pariz - Ukoliko bude osvojio titulu na predstojećem Rolan Garosu, najbolji teniser svijeta Novak Đoković postaće prvi igrač u open eri koji je barem dva puta osvajao titule na sva četiri grend slema pošto ni Rafael Nadal ni Rodžer Federer nisu uspjeli da ostvare takav poduhvat.

Španac je u karijeri osvojio 17 titula na najvećim turnirima, ali je samo 2009. slavio na Australijen openu, dok je Švajcarac iste godine jedini put pokorio Bulonjsku šumu. Rodžer će od nedjelje poput Novaka imati priliku da se u Parizu po ko zna koji put zlatnim slovima upiše u istoriju bijelog sporta, ali s obzirom na trenutnu formu, teško je očekivati da bi se mogao umiješati u borbu za najviši plasman. Od Đokovića se, s druge strane, upravo to očekuje jer je na mastersima u Rimu i Madridu pokazao da je u pravom trenutku ušao u sjajnu formu nakon nešto lošijih izdanja na američkoj turneji. Prva prepreka srpskom asu biće 43. igrač svijeta Hubert Hurkač, sa kojim se do sada nije sastajao. Ukoliko sve bude išlo po planu, u drugoj rundi ga najvjerovatnije očekuje duel sa Semom Kverijem, koji ga je 2016. izbacio u trećem kolu Vimbldona i nagovijestio ulazak u veliku krizu srpskog igrača, koja je trajala sve do prošle godine. 

Potom slijedi duel sa Haumeom Munarom ili Žilom Simonom, a u četvrtoj rundi mogao bi da se sastane sa Bornom Ćorićem. U Novakovom dijelu žrijeba je i Dušan Lajović, koji će se na startu sastati sa kvalifikantom, a ukoliko bude uspješan, vjerovatno će morati da odmjeri snage sa Nikom Kirjosom. Filip Krajinović takmičenje u Parizu započeće duelom protiv Amerikanca Fransisa Tijafoa, dok bi u drugom kolu mogao na Roberta Karbaljesa Baenu, a u trećem na Stefanosa Cicipasa. U njegovom dijelu kostura je i iskusni Janko Tipsarević, koji će baš kao na Australijen openu na startu igrati protiv Grigora Dimitrova. Janko ga je namučio i u Melburnu, a s obzirom na to da je Bugarin u jako lošoj formi, ne bi trebalo da čudi ako bude jedno od neprijatnijih iznenađenja prvog kola. U slučaju prolaska u drugu rundu, Tipsarevića će vjerovati čekati Marin Čilić.

Đere i kecmanović

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere će u prvom kolu igrati s Albertom Ramosom Vinolasom, a ukoliko bude slavio, izaći će na megdan Alekseju Popirinu. Potencijalni protivnik u trećoj rundi mu je Kei Nišikori.

Miomira Kecmanovića na startu očekuje meč sa Denisom Kudlom, a sljedeći rival mogao bi da mu bude David Gofan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana