Novak želi da bude trener po okončanju karijere

Agencije
Novak želi da bude trener po okončanju karijere

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da će poslije profesionalne karijere sigurno ostati u tenisu i možda biti trener.

Đoković se trenutno nalazi u Pekingu gdje čeka početak turnira na kojem brani titulu, a na konferenciji prije početka novinare je zanimalo kakvi su mu planovi kada ode u penziju.

„Pretpostavljam, jer je tenis moj život. Definitivno ću posle igračke karijere nekako ostati u tenisu i biti uključen. Možda ću nekoga trenirati jednog dana“, rekao je Đoković.

Novak je u jednom trenutku razmišljao da možda propusti turneju po Kini kako bi bio što svježiji za finiš sezone, ali je odlučio da igra zbog velike podrške koju ima u ovoj zemlji.

„Niz od 24 pobede u Pekingu ne uzimam zdravo za gotovo, zato nastavljam i teram sebe do novih granica koje još nisam odredio“, dodao je Novak.

Najbolji sportista svijeta osvojio je 10 Gren slem trofeja u karijeri i očekuje se da napadne rekord Rodžera Federera koji ima 17 pehara sa najvećih turnira.

„I dalje imam mnogo da radim i mnogo da pobeđujem kako bih došao do nivoa na kojem je on. Osvojiti 10 Gren slemova je stvarno ogromno dostignuće. Ponosan sam na to i nastaviću da pokušavam i dalje“, zaključio je Novak rekavši da je polaskan što ga upoređuju sa Švajcarcem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana