Novak zbunjen: Ja veteran?!

B92
Novak zbunjen: Ja veteran?!

Novak Đoković čuo je na konferenciji poslije duela sa Aleksandrom Dolgopolovim nešto što nije nikada ranije.

Jedan novinar ga je nazvao teniskim veteranom, najavivši na taj način njegov okršaj sa Davidom Fererom u četvrtfinalu Majamija.

Srpski teniser je profesionalac već 11 godina, a u posljednje četiri dominira svjetskim tenisom.

„Da li ste rekli dvojica veterana?", upitao je Đoković novinara. „Hvala vam. To je prvi put da čujem tako nešto", dodao je srpski teniser uz smijeh.

„To je velika stvar. Moram da se saberem posle ovoga što sam čuo. Iznenadili ste me, hvala vam na tome. Igram tenis odavno, ali nikada nisam čuo veteran."

Đoković je u tenisu ispunio sve svoje dječačke snove, a sada se trudi da ostavi što veći trag u teniskoj istoriji. Ovo je njegova 140. nedjelja na čelu ATP liste.

„Kada pomislim na početke, uvek se vratim u detinjstvo, kada sam sanjao da ću postati najbolji teniser sveta. Ne prepuštam ništa slučaju. Verujem da mi je bilo potrebno mnogo napornog rada da stignem ovde gde sam sada. Još više rada je bilo potrebno da ostanem na ovom mestu."

Novak će za dvije nedjelje sustići Nadala na šestom mjestu vječne liste po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

„Obraćam pažnju i na te rekorde. Veoma sam ponosan na ostvarenja i činjenicu da sam toliko dugo najbolji teniser sveta. Nadam se da ću zadržati konstantnost, siguran sam da će u tom slučaju i rezultati biti dobri."

Đoković se u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju sastaje sa Davidom Fererom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana