Новак у осмини финала Мајамија

Б92
Новак у осмини финала Мајамија

Новак Ђоковић савладао је Стива Дарсиса из Белгије са 6:0, 7:5 у трећем колу турнира из Мастерс 1000 серије у Мајамију.

Новака у осмини финала чека Александр Долгополов, који је у два сета био бољи од Томажа Белучија.

Идентично као у мечу са Клижаном, Новак је био супериоран у првом сету и 74. пут у каријери добио је сет 'са нулом'. Услиједио је нешто лошији други сет, али је Ђоковић овога пута избјегао улазак у одлучујући сет.

Првих седам гемова на мечу Новак је добио уз добру игру, али и уз помоћ бројних грешака 31-годишњег Белгијанца.

Публика је гласно поздравила први освојени гем Дарсиса, чак се и он насмијао, али ствари су ускоро постале много озбиљније. Белгијанац је побољшао сервис, мучио је Новака ниским слајсовима из бекхенда, а српски тенисер је са друге стране био фрустриран неискоришћеним брејк приликама – четири пропуштене шансе да се меч преломи унервозиле су Новака.

Дарсис је дочекао своју прилику, реализовао прву и једину брејк лопту на мечу и дошао је у ситуацију да сервира за изједначење. Ђоковић је тада одиграо савршен гем и без изгубљеног поена вратио је брејк, уз најбољи ударац дана – винер из ритерна бекхендом по паралели.

Новак је освојио лако и наредни гем, при вођству 6:5 спасао је пет гем лопти и дошао до меч лопте – ту су Дарсису попустили нерви, дроп шот је завршио у дну мреже за крај послије 89 минута игре.

Са Долгополовом, ривалом у четвртом колу, Новак је до сада играо три пута и сваки пут је славио – 2011. на US опену, годину дана касније у Монте Карлу и 2013. у Риму.

Украјинац је некада био 13. тенисер на свијету, висок је 180 цм, а у каријери је освојио двије титуле. Гаји необичан стил игре – омиљени ударац му је дроп шот, често импровизује, али је и склон осцилацијама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана