Novak u Parizu kreće od Durta da Silve

B92
Novak u Parizu kreće od Durta da Silve

Novak Đoković učešće na Rolan Garosu počeće duelom sa Rožerijom Dutrom da Silvom.

Projektovan žreb Novaka Đokovića:

R1 – Rožerio Dutra da Silva
R2 – David Ferer
R3 – Roberto Bautista Agut
R4 – Grigor Dimitrov
1/4 finale – David Gofan
1/2 finale – Dominik Tim/Aleksander Zverev
finale – Rafael Nadal

Biće to drugi okršaj Srbina i Brazilca, a Novak je dobio jedini dosadašnji – prije šest godina u drugom kolu US Opena (6:2, 6:1, 6:2).

Da Silva, trenutno 132. igrač svijeta, uspio je da preskoči sve tri prepreke u kvalifikacijama, a u odlučujućem meču bio je bolji od Čeha Zdeneka Kolara sa 2:0 (6:0, 6:4).

Ukoliko bude uspješan na startu drugog Grend slema sezone, Đoković bi u drugoj rundi mogao na megdan Davidu Fereru iz Španije.

Što se ostalih srpskih predstavnika u Bulonjskoj šumi tiče, djelovalo je da će Laslo Đere imati nominalno najlakšeg protivnika, jer je i njemu bio predviđen duel sa kvalifikantom, ali se na kraju ispostavilo da je to Martin Kližan, koji je nedavno porazio upravo Novaka, a u kvalifikacijama za RG eliminisao Milomira Kecmanovića.

S druge strane, Dušan Lajović će na megdan Jiriju Veselom iz Češke, a najteži zadatak imaće Viktor Troicki u vidu petog na ATP listi – Bugarina Grigora Dimitrova.

Rolan Garos na programu je od 27. maja do 10. juna, igra se za nagradni fond od 39.197.000, a titulu brani Rafael Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana