Новак се код куће припрема за Париз

Агенције
Новак се код куће припрема за Париз

Монте Карло - Најбољи српски тенисер свих времена и други рекет свијета Новак Ђоковић пријављен је за учешће на турниру мастерс серије у Монте Карлу, који је на програму од 15. до 23. априла.

Ову информацију потврдили су организатори и биће то добра прилика да Новак коначно освоји неке бодове, јер је лани испао у другом колу. Тада га је поразио Чех Јиржи Весели па Ђоковић брани само 45 бодова. Будући да у нову сезону није кренуо најбоље можда му прелазак на шљаку донесе боље резултате. Послије испадања у осмини финала Индијан Велса одлучио је да прескочи мастерс у Мајамију, а на оба турнира бранио је максималан број бодова, јер их је освајао прошле године. Најбоље рангирани играч Енди Мареј повећаће разлику у односу на Ђоковића на више од 4.000 бодова иако и он пропушта турнир у Ки Бискејну. Незванично пети и шести гренд слемови нису донијели ништа добро Ђоковићу којег и даље мучи повреда лакта. Ове проблеме имао је и током Олимпијских игара и још их није у потпуности залијечио.  Учешће на турниру у Монте Карлу су до сада потврдили Мареј, Стен Вавринка, Милош Раонић, Рафаел Надал, Доминик Тим, Марин Чилић и Жо Вилфред Цонга. Уколико му здравствено стање дозволи Новак ће наступити за репрезентацију Србије, која од 7. до 9. априла дочекује Шпанију у четвртфиналу Дејвис купа.

Прелазак на дио сезоне који се игра на земљаној подлози можда ће позитивно да утиче на Београђанина који ту има предност над Марејем. Британац је доста поправио игру на шљаци, али је и даље иза Новака и Надала који дјелује прилично добро у посљедње вријеме. Ђоковићу прија окружење у Монте Карлу поготово што је то град у којем живи па му је дом на неколико минута од тениског комплекса. Овај турнир је специфичан због веома равнодушне публике и карактеристично споре шљаке, а Новак га је два пута освајао. Прво је 2013. године прекинуо Надалову осмогодишњу доминацију, да би претпрошле у финалу добио Томаша Бердиха.

Сезона на шљаци

Мастер у Монте Карлу је први велики турнир на земљаној подлози, а послије "кнежевине" тенисере очекују наступи у Мадриду, Риму па затим финале сезоне на шљаци у виду другог гренд слема сезоне Ролан Гароса. Новак брани 3.645 бодова, јер је освојио Мадрид и Ролан Гарос, док је у Риму играо финале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана