Novak šalje dres bolesnoj djevojci

Agencije
Novak šalje dres bolesnoj djevojci

London - Teško bolesnoj djevojci iz Japana Tomoki Sumitanji (19) biće ispunjena jedna od posljednjih želja da dobije potpisan dres i reket najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

Ova djevojka imala je tešku sudbinu i život je nije mazio. Nakon cunamija, koji su pogodili Japan 2011. godine, ostala je bez oba roditelja i rodne kuće, ali to nije bio kraj njenih problema. Kao i hiljade drugih ljudi u Japanu, ona je kasnije teško oboljela poslije izlivanja radioaktivnog materijala iz nuklearne elektrane Fukušima i rak krvi je načeo njeno tijelo. Nakon toga imala je samo jednu želju, a to je dres Novaka Đokovića. Kada je srpski teniser čuo ovu tužnu priču ekspresno je reagovao i odmah nakon završetka meča sa Bernardom Tomićem poslao joj je potpisan dres. Đoković na ovaj način želi da bar malo usreći ovu djevojku koja nepomično leži u krevetu i čeka neizbježno, jer nema lijeka za ovu bolest.

- Timoka cijeni Keija Nišikorija, najveću zvijezdu tenisa u Japanu, ali navija za Đokovića. Bori se da poživi dovoljno da vidi svog uzora kako podiže titulu na Vimbldonu - kazao je njen stric Šigeki Sumitanji.

Tomoka je trenirala tenis u rodnom Kesen-numi prije nego što je u njega udario veliki cunami i odnio joj sve što ju je podsjećalo na djetinjstvo. Prije nego što je saznala da je oboljela od smrtonosne bolesti, skupljala je novac za avionsku kartu u namjeri da gleda Novakove mečeve na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali otprilike u isto vrijeme čula je užasnu vijest. Nakon najviše vremena provodi ležeći u bolničkom krevetu u Tokiju. Sada joj je posljednja želja da uzme u ruke dres i reket koje je koristio Novak. Zbog velike humanosti najboljeg tenisera svijeta ta želja joj će se ubrzo ispuniti.

"Za Novaka nema granica"

Trener najbolje teniserke svijeta Serene Vilijams Patrik Muratoglu smatra da Đokovića čekaju još brojne titule.

- Mislim da za Novaka nema granice. Siguran sam da će jednog dana osvojiti Rolan Garos, uopšte ne sumnjam u to. Ima 28 godina i ne vidim zašto ne bi mogao igrati na najvišem nivou još tri-četiri sezone i osvojiti još dva slema po godini. Mislim da je jedini koji je toliko pažljiv u vezi sa svakom sitnicom, želi da sve bude savršeno. Takav stav pravi veliku razliku, a na terenu je glavno to što on nema vidljivu slabost - kazao je Muratoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana