Novak rutinski do šesnestine finala

B92
Novak rutinski do šesnestine finala

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je rutinskom igrom savladao Luksemburžanina Žila Milera – 6:1, 6.4, 6:4.

Najbolji sportista planete nije imao previše problema sa ljevorukim veteranom, a za drugi trijumf, u isto toliko duela sa Milerom, bilo mu je potrebno sat i 47 minuta.

Novak je ekspresno stigao do vođstva u setovima, napravivši dva brejka u uvodnom dijelu susreta, dok je u drugom setu viđeno više uzbuđenja, ali je Srbin pravovremenim brejkom kontorlisao situaciju.

Đoković, koji je imao podršku i prve zvijezde Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića, imao je krajem drugog seta manjih problema sa povredom, pošto se požalio na bol u preponi desne noge, ali je poslije ukazane pomoći i masaže bez ikakvih problema završio duel.

Treći set, ispostaviće se posljednji na ovom meču, počeo je sigurnim servis gemovima obojice tenisera, da bi Đoković onda iskoristio treću brejk priliku i ponovo rivalu oduzeo servis. Ubrzo je potvrdio brejk, a zatim još jednom bio sjajan na servis protivnika za velikih 4:1.

Međutim, Luksemburžanin se u tom trenutku probudio i iskoristio pad u igri našeg tenisera, ali je jedan vraćen brejk bilo sve što je uspio da uradi do kraja susreta. Novak se nije previše zamarao, odigrao je pametno, i novim savršenim gemom stigao do trijumfa i 24. pobjede u nizu.

Novakov rival u borbi za osminu finala biće Australijanac grčkog porekla Tanasi Kokinakis, 19-godišnjak koji je trenutno 84. teniser svijeta, koji je poslije velike borbe u pet setova eliminisao zemljaka Bernarda Tomića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana