Новак рутински до шеснестине финала

Б92
Новак рутински до шеснестине финала

Први тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Ролан Гароса, пошто је рутинском игром савладао Луксембуржанина Жила Милера – 6:1, 6.4, 6:4.

Најбољи спортиста планете није имао превише проблема са љеворуким ветераном, а за други тријумф, у исто толико дуела са Милером, било му је потребно сат и 47 минута.

Новак је експресно стигао до вођства у сетовима, направивши два брејка у уводном дијелу сусрета, док је у другом сету виђено више узбуђења, али је Србин правовременим брејком конторлисао ситуацију.

Ђоковић, који је имао подршку и прве звијезде Пари Сен Жермена Златана Ибрахимовића, имао је крајем другог сета мањих проблема са повредом, пошто се пожалио на бол у препони десне ноге, али је послије указане помоћи и масаже без икаквих проблема завршио дуел.

Трећи сет, испоставиће се посљедњи на овом мечу, почео је сигурним сервис гемовима обојице тенисера, да би Ђоковић онда искористио трећу брејк прилику и поново ривалу одузео сервис. Убрзо је потврдио брејк, а затим још једном био сјајан на сервис противника за великих 4:1.

Међутим, Луксембуржанин се у том тренутку пробудио и искористио пад у игри нашег тенисера, али је један враћен брејк било све што је успио да уради до краја сусрета. Новак се није превише замарао, одиграо је паметно, и новим савршеним гемом стигао до тријумфа и 24. побједе у низу.

Новаков ривал у борби за осмину финала биће Аустралијанац грчког порекла Танаси Кокинакис, 19-годишњак који је тренутно 84. тенисер свијета, који је послије велике борбе у пет сетова елиминисао земљака Бернарда Томића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана