Novak prvog dana (noći) na terenu, igra i Lajović

Agencije
Novak prvog dana (noći) na terenu, igra i Lajović

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković naći će se na terenu prvog dana US opena, posljednjeg Gren slema sezone.

Đoković pohod na novu titulu počinje duelom sa Ježijem Janovičem iz Poljske, a njihov meč biće prvi u večernjem terminu na stadionu ’Artur Eš’.

Razlika između Njujorka i Beograda je šest sati, što znači da će susret početi u noći između ponedjeljka i utorka, od 1 sat poslije ponoći po našem vremenu.

To će biti prvi duel dvojice tenisera – Janovič je trenutno 228. igrač na ATP listi, dok je najbolji plasman imao u avgustu 2013, kada je bio 13.

Poslije Novaka i Jiržija, na teren najvećeg teniskog stadiona na svijetu izaći će dve domaće teniserke, Medison Kiz i Alison Riske, čijim duelom će biti zatvoren program prvog dana.

Dnevni raspored, u ponedjeljak od 17 časova po srednjoevropskom vremenu, orvaraju sedma nositeljka Roberta Vinči i Ana-Lena Fridsam. Poslije nje igraju Andželik Kerber i Polona Hercog, dok će pred večernju pauzu Rafael Nadal za favorita imati Denisa Istomina iz Uzbekistana.

Na stadionu ’Luis Armstrong’, drugom po veličini na ’Flešing Medouzu’, šampion iz 2014. Marin Čilić sastaje sa Rodžeriom Dutrom Silvom. Poslije tog, slijede mečevi Frančeska Skjavone – Svjetlana Kuznjecova, Elis Mertens – Garbinje Mugurusa i Džek Sok – Tejlor Fric.

Od srpskih predstavnika prvog dana igraće samo Dušan Lajović, koji na terenu 12 neće imati jednostavan posao jer igra sa Benoa Perom, koji je postavljen za 32. nosioca.

US open, četvrti Gren slem sezone, počinje u ponedjeljak i igra se za nagradni fond od 21.862.744 dolara, a titulu brani Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana