Novak protiv Mađara u prvoj rundi, sa Rodžerom u četvrtfinal

B92
Novak protiv Mađara u prvoj rundi, sa Rodžerom u četvrtfinal

Određen je žrijeb muškog singla na posljednjem Grend slemu sezone US Openu, a Novak Đoković u četvrtfinalu može da igra sa Rodžerom Federerom.

Novak se u prvom kolu sastaje sa nekada prvim juniorom svijeta Mađarem Martonom Fučovičem

Đoković je nedavno u Sinsinatiju pobjedio Rodžera Federera u dva seta i time osvojio jedini Masters u karijeri koji mu je nedostajao, a sad će se sa Švajcarcem možda već sastati u četvrtfinalu.

Viktor Troicki igraće sa zvijezdom Australijan Opena Tenisom Sandgrenom na startu turnira, a upravo će pobjednik tok meča ići na megdan u drugom kolu Novaku.

Tu se ne prekida potencijalni niz duela srpski tenisera, s obzirom da Laslo Đere, ukoliko prođe Leonarda Majera, a zatim i Rišara Gaskea, u trećem kolu čeka Đokovića.

Federer u prvoj rundi ima za protivnika talentovanog Japanca Jošihita Nišioku, dok mu onda predstoji duel protiv Benoe Pera ili kvalifikanta.

Rafa Nadal, branilac titule, u prvoj rundi igra sa sunarodnikom Davidom Fererom, kome će ovo biti posljednji US Open u karijeri. Njemu je potencijalni protivnik u osmini finala Kajl Edmund, dok u osmini finala može da se ponovo prošlogodišnje finale i duel sa Kevinom Andersonom.

U balkanskom derbiju sastaju se Srbin Dušan Lajović i Damir Džumhur iz BiH.

Filip Krajinović će pokušati da vrati formu sa kraja prošle i početka ove sezone, a sastaje se sa Metjuom Ebdenom iz Australije. Ako njega prođe, ide najvjerovatnije na Filipa Kolšrajbera, a zatim na Sašu Zvereva.

Endi Marej neće imati lak put, barem ne poslije prvog kola. Na početku igra sa Australijancem Dakvortom, dok ga odmah zatim čekaju Verdasko ili Lopes, a poslije Del Potro u trećem kolu.

Dimitrov i Vavrinka ponovo će odmjeriti snage, a Bugarin će pokušati da se revanšira Švajcarcu za poraz na nedavno završenom Vimbldonu.

Marin Čilić takmičenje počinje protiv Marijuša Copila iz Rumunije, dok Aleksander Zverev, koji bi konačno mogao da uradi nešto značajno na Grend slemovima, u prvom kolu čeka kvalifikanta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana