Новак прегазио Карења Бусту

Б92
Новак прегазио Карења Бусту

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале ATP турнира у Монте Карлу победом над Шпанцем Паблом Карењом Бустом, 6:0, 6:1.

Други рекет свијета је до освајања првог периода стигао за свега 22 минута, без изгубљеног гема, а његов противник је први гем добио тек у другом сету.

Без обзира на то, Новак је сигурним сервис гемовима на крају за мање од 30 минута игре остварио тријумф, а у наредном колу састаће се са побједником дуела између Бердиха и Гарсије Лопеса.

Ђоковић је до треће рунде стигао експресном побједом над Албертом Монтањесом, послије само 45 минута игре, а дуел са Карењом Бустом за три минута више.

Српски тенисер је проблеме имао само на старту меча, изгубио је прва два поена, али је потом противнику дозволио да освоји свега осам поена што довољно говори о евидентној разлици у игри.

Шпанац је једини гем у мечу освојио средином другог сета, међутим до краја није било већих проблема за Ђоковића, те се чако пласирао у четврто коло такмичења у Монте Карлу.

Српски тенисер имао је мало потешкоћа на старту, пошто је изгубио два поена, али је са два квалитетна сервиса успио да дође до гем лопте, а онда и до вођства. Наставио је истим ритмом и у другом гему, што му је брзо донијело двије везане брејк прилике.

Прву је Карењо Буста спасао добрим изласком на мрежу, али је код друге српски тенисер био успјешнији и повео са 2:0. Трећи гем Ђоковић је добио без изгубљеног гема, а завршио га је асом – 3:0.

У четвртом гему Карењо Буста је одлично одсервирао код резултата 15:15, али је Ђоковић феноменално ритернирао. У наставку поена му је помогла мрежа приликом пасинг шота из бекхенда. Послије нове грешке Шпанца, Ноле стиже до нове брејк лопте, а онда послије дугог поена и грешке противника до великих 4:0.

Ђоковић је потпуно пустио руку, игра разноврсно, а након дроп шота и нова двија одлична напада форхендом долази на корак од првог сета – 5:0.

Није желио да попусти ниједног тренутна наш играч, па је наставио са сјајним нападима из форхенда. Једним таквим искористио је прву сет лопту и најавио нови 'бицикл' у каријери - 6:0.

Други сет почео је као и први, фуриозном игром Ђоковића. У првом гему изгубио је само један гем, а већ у другом је послије два изједначења дошао до брејк прилике. Услиједила је сјајна бекхенд паралела из дефанзиве за нови брејк и вођство од 2:0.

Ни други гем на Новаков сервис није прошао ништа занимљивије, Ђоковић је изгубио један поен, а сервисима је стигао до деветог узастопног гема. Шпанац је успио да освоји први гем у мечу и смањио разлику на 3:1 у другом сету, али је Новак експресно стигао до 4:1.

Новим брејком Ђоковић је дошао до прилике да сервира за меч, што је и искористио и пласирао се у четврто коло такмичења, 6:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана