Новак помео Надала за рекордну титулу у Мелбурну

Б92
Новак помео Надала за рекордну титулу у Мелбурну

Новак Ђоковић одржао је прави тениски час највећем ривалу Рафаелу Надалу и освојио титулу на Аустралијан опену!

Ђоковић је у дуелу који је од првог до посљедњег поена личио на све само не на меч двојице најбољих играча свијета скавио резултатом 6:3, 6:2, 6:3.

Новак је на тај начин стигао до рекордног, седмог трофеја у Мелбурну и престигао Роја Емерсона и Роџера Федерера са којим је дијелио прву позицију.

Ово је српском играчу 15. Гренд слем у каријери и трећи узастопно, па ће у Паризу моћи да понови успјех из 2016. када је у истом тренутку држао све највеће пехаре у свом власништву.

Против данашњег ривала повео је 28-25 у побједама у највећем тениском ривалству свих времена и стигао на само два трофеја мање од Надала. Испред њих је само Роџер Федерер са 20 освојених Слемова.

Први сет на “Род Лејвер арени” почео је како су то наши навијачи могли да пожеле – сјајном игром Србина и брејком на старту.

Ђоковић је “плесао” на терену, разноврсном игром разоружао противника и унио му несигурност. Шпанац је често грешио из форхенда, а Новак фуриозном игром и сервисима одржавао предност.

Први поен у гемовима у којима је имао почетни ударац изгубио је тек у деветом гему када је одсервирао за 1-0. “Бик са Маљорке” је нешто сигурније отворио други дио игре, али је под притиском невјероватних ритерна ривала попустио у петом гему.

Први играч планете је направио брејк и онда успио да неокрзнут изађе из слиједећег гема, када је Рафа први пут запретио.

Ипак, није му Ђоковић дозволио ни брејк шансе, а онда фуриозном серијом завршио и други сет.

Побједнику ће осим 2.000 АТП бодова припасти чек и на 4.100.000 аустралијских долара, што је нешто више од 2,5 милиона евра.

У женској конкуренцији титулу је освојила Наоми Осака која је савладала Петру Квитову у три сета и, осим што је дошла до другог Гренд слем трофеја, од понедјељка ће бити прва тенисерка планете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана