Новак од ивице провалије до побједе!

Б92
Новак од ивице провалије до побједе!

Новак Ђоковић био је на корак до пораза, али је савладао Александра Долгополова са 6:7 (3-7), 7:5, 6:0 у четвртом колу Мастерс турнира у Мајамију.

 

Ђоковић је изгубио први сет, у другом је губио са 3:0 и Долгополов је имао двије брејк лопте.

Међутим, од тог тренутка Новак је изгубио само два гема, а посљедњи сет завршио је за само 14 минута. Нејвероватан је податак да је први тенисер свијета од заостатка 4:5 у другом сету освојио 27 од наредна 32 поена.

За разлику од претходна два меча, Новак сада није почео фуриозно, већ му је Долгополов задавао проблеме својим необичним стилом игре – комбинацијом слајсова и равниох, снажних удараца.

Иако је успио да надокнади брејк заостатка, Ђоковић је одиграо очајно у тај брејку, двијема јефтиним грешкама поклонио је ривалу вођство 4:0 и до краја је Долгополов без већих проблема привео сет крају.

Новака сервис није служио, слабо се кретао и био је изразито нервозан – чак му је у и одузет поен због двије опомене (прва јер је ударио лоптицу после краја поена два пута, друга због ломљења рекета).

Таква игра и расположење наставили су се и у другом свету све док Ђоковић није дошао на ивицу пораза. Губио је са 3:0 и у четвртом гему два пута се суочио са брејк лоптом.

Ниједном се Новак није извукао сервисом, али је задржао смиреност – прву је спасао винером из форхенда, а на другој се играо врло дуг поен у којем је Ђоковић инсајд-аут форхендом изнудио грешку противника.

Тада је меч почео да се окреће, а када је направио брејк и вратио равнотежу у другом сету (3:4), Ђоковић је напокон заиграо како умије. Освајао је више лаких поена сервисом, ударци су му добили дубину, а супарник је полако падао.

Од резултата 4:5 до краја другог сета Новак је освојио 12 од 14 поена, да би пројурио кроз трећи сет за свој 75. ’кромпир’ у каријери.

Слиједећи Новаков ривал биће Давид Ферер, који је побједио Жила Симона са 7:6, 6:0. Са 32-годишњим Шпанцем, који и ове сезоне игра сјајно и већ има три титуле, Ђоковић је играо 18 пута и има 13 победа. Српски тенисер уписао је седам узастопних побједа над Ферером, посљедњу у Шангају прошле године са 6:4, 6:2.

Тај дуел на програму је у четвртак, што значи да ће Новак имати на располагању дан паузе послије напорног меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана