Novak o Kirjosu: Šta da kažem? Bespotrebno...

B92
Novak o Kirjosu: Šta da kažem? Bespotrebno...

Novak Đoković rekao je da je vidio da ga je Nik Kirjos spomenuo u svom meču dok se svađao sa sudijom i da je to izbor Australijanca koji on mora da poštuje.

“To je sr..e“, rekao je Kirjos posle opomene koju je dobio zbog vikanja na skupljača loptica, “A kada je Đoković sklonio ruku sudiji, sve je bilo u redu?“

 


“Šta da kažem? To je njegov izbor što je to rekao. Ne znam šta je uradio, ne znam prirodu njegovih gestova, da li je dobio opomenu samo zbog tog ’peškir’ ili je bilo i nešto pre... Ne želim da ulazim u to, ponavljam, to je njegov izbor. Spomenuo je moje ime, ne znam baš da li je to bilo potrebno, ali moram da poštujem njegov izbor“, rekao je Đoković.

Na pitanje da li mu je na Garosu drugačiji osjećaj nego na drugim Gren slemovima jer mu jedino Pariz nedostaje, Novak je odgovorio:

“Da, nije prvi put da se suočavam sa iščekivanjem i očekivanjima. Mislim da je ovo treća godina u nizu da sam u sličnoj situaciji – dolazim kao jedan od favorita, ljudi se pitaju da li je to ’ta’ godina ili nije, pitam se i ja... Tako da jeste drugačiji osećaj, ali od mene zavisi kako ću tu emociju iskoristiti – pokušaću da je iskoristim da inspirišem i motivišem sebe, da ostanem miran i da se koncentrišem samo na sadašnjost“.

Đoković je u prvom kolu savladao Lua sa 6:4, 6.1, 6:1.

“U prvom setu sam se malo privikavao na uslove, ulazio u turnir, a u preostala dva sam odigrao zaista dobro i nadam se da ću napredovati kako turnir bude odmicao“.

Slijedeći rival Novaku biće 32-godišnji Stiv Darsis, trenutno 161. teniser svijeta.

“Dugo je na Turu, ostvario je neke velike pobede poput one nad Nadalom na Vimbldonu. Mislim da više voli brze podloge jer ima brze ruke i dobar slajs. Nisam ga gledao mnogo na šljaci, tako da ću morati da uradim domaći zadatak i da se spremim najbolje moguće za taj meč“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana