Новак на Тима у трећем колу, па на Рафу у четврфиналу

B92
Новак на Тима у трећем колу, па на Рафу у четврфиналу

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, налази се у половини жреба Мастерса у Монте Карлу у којој су Доминик Тим и Рафаел Надал, одлучено је жребом.

Ђоковић ће наступ у ‘Кнежевини’ почети против квалификанта, а већ друго коло му доноси неугодног ривала у виду Борне Ћорића или Жилијана Бенетоа.

Уколико прође и ту препреку, вјероватно ће имати окршај са Домиником Тимом, који претходно мора да елиминише побједника меча Андреј Рубљев – Робин Хасе.

Новак је постављен за деветог носиоца, али није имао среће при извлачењу, па му потенцијално четвртфинале доноси сусрет са Рафаелом Надалом, браниоцем титуле и најбољим играчем на шљаци свих времена.

Са друге стране те половине костура налази се четврти фаворит Григор Димитров – Бугарин је на старту слободан, док ће већ у другој рунди вјероватно налетети на нашег Филипа Крајиновића.

Ни Крајиновић не може да каже да је задовољан жребом, пошто ће, надамо се побједити Паола Лоренција, а онда морати на мегдан топ 5 играчу.

У Монаку неће бити Роџера Федерера који другу годину узастопно прескаче сезону на шљаци, због чега другу страну жреба предводе Марин Чилић и Александер Зверев.

Мастерс у Монте Карлу игра се од 16. до 22. априла, наградни фонд износи 4.872.105 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана