Novak na Nadala u četvrtfinalu!

B92
Novak na Nadala u četvrtfinalu!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nalazi se u istoj četvrtini žreba sa Rafaelom Nadalom na ovogodišnjem US openu.

Đokoviću će protivnik u prvom kolu biti Žoao Souza, dok bi u eventualnom polufinalu išao na Japanca Keija Nišikorija.

Druga polovina kostura znatno je teža jer su u nju smešteni Rodžer Federer, Endi Marej, Stan Vavrinka i Tomaš Berdih.

Drugi reket Srbije Viktor Troicki za prvog protivnika ima Franseza Tijafoa, dok će Janko Tipsarević igrati sa Giljermom Garsija-Lopesom. Filip Krajinović još ne zna s kim se sastaje na startu jer čeka kvalifikanta.

Drugo kolo Đokoviću donosi mu pobjednika meča Vasek Pospišil (Kanada) – Andreas Hajder-Maurer (Austrija), dok ga u trećem čekaju Tejmuraz Gabašvili, Pablo Anduhar ili Andreas Sepi.

U osmini finala Novak bi mogao da se sastane sa Davidom Gofanom, prije očekivanog meča sa Rafom. Osim Belgijanca, potencijalni rivali za četvrto kolo su mu Roberto Bautista-Agut, Jerži Janovič i Pablo Karenjo Busta.

Nadal neće imati nimalo jednostavan žrijeb jer već u prvom kolu ide na Bornu Ćorića. Hrvat je dobio jedini međusobni meč protiv Španca, ali ukoliko ga Nadal prođe, već u trećoj rundi bi mogao da naiđe na neugodnog Fabija Fonjinija. Projektovano četvrto kolo donosi mu rovitog Miloša Raonića, ali su tu još Fernando Verdasko i Felisijano Lopes.

Prošlogodišnji finalista Nišikori ukršta se u četvrtfinalu sa Davidom Fererom, ali je pitanje da li će Španac stići do te faze jer je imao dugu pauzu.

Nišikori će na početku takmičenja imati neugodan posao protiv Benoa Pera koji je prije nekoliko dana namučio Đokovića. Do polufinala će morati da pobjedi vjerovatno Žo-Vilfreda Congu, a onda ili Ferera ili Čilića, što bi bila repriza prošlogodišnjeg finala.

Španac se muči sa povredom lakta, a ukoliko pobjedi u prvom kolu mogao bi da ide na Krajinovića. U tom dijelu kostura šansu će tražiti i Grigor Dimitrov.

Donju polovinu žreba predvode Federer i Mari, a Britanac će vjerovatno sa Stanom Vavrinkom igrati za polufinale.

Stariji švajcarac i šampion Sinsinatija od prije nekoliko dana će do same završnice imati relativno lake protivnike – Leonarda Majera, Markosa Bagdatisa, Filipa Kolšrajbera, Ivu Karlovića, Džona Iznera i Tomaša Berdiha.

Tipsarević je izvukao 31. nosioca, dok se u drugoj rundi ukršta sa domaćim predstavnikom Semom Kverijem. Viktor Troicki želi da protiv Tijafoa prekine crni niz i onda pokuša da ugrozi Vavrinku koji ga čeka u četvrtom kolu.

Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počeće 31. avgusta i trajaće do 13. septembra

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana