Новак “краљ драме”, опет бољи од Чилића у три сета

B92
Новак “краљ драме”, опет бољи од Чилића у три сета

Новак Ђоковић је у полуфиналу Мастерса у Паризу! Послије два сата и десет минута игре побједио је Марина Чилића са 4:6, 6:2, 6:3.

Није то био блистав меч, било је грешака са обије стране, али је српски тенисер имао више нерава када се одлучивало па је заслужено међу четири најбоља у главном граду Француске.

Био је ово трећи окршај српског и хрватског тенисера у овој сезони. Први је добио Чилић у финалу Квинса, да би му се шампион Вимблдона и УС Опена реванширао у полуфиналу Синсинатија. Све је то играно у три сета, као и овај дуел, у којем је било доста осцилација у игри код обојице играча.

Новак је послије побједе над Жоаом Соузом у другом колу и предаје Дамира Џумхура у осмини финала изјавио како није најзадовољнији својом игром. Нема дилеме да ће и овот пута имати замјерке на свој рачун, али побиједи се не гледа у зубе, нарочито ако је остварена против играча из Топ 10 и у полуфиналу једног мастерса.

Од самог старта било је јасно да се Новак мучи да пронађе прави ритам игре. Осцилирао је на сервису, посебно јен имао проблема са првим, а није се најбоље сналазио нину моментима када је имао брејк лопте.

У петом и седмом гему није искористио по једну прилику, у шестом је успио да неутралише чак три које је имао Чилић, да би тенисер из Међугорја у деветом гему коначно успио да начини брејк који је значио и освајање почетног сета послије 50 минута игре - 4:6.

Морао је Новак нешто да мијења у игри у наставку. Хрват је играо рискантније, агресивније, често би диктирао ритам игре, али грешке су кумовале његовом поразу.

Успио је српски тенисер да сломи отпор ривала у четвртом гему, начини први брејк у мечу и поведе потом са 3:1, да би одсервирао у наредном и за 4:1. Новак је у осмом гему поново појачао и начинио нови брејк за 6:2 и изједначење у мечу.

У сету одлуке, Чилић је први направио брејк за 2:1. Био је то сигнал за аларм, Новак је из бијеса поломио рекет, али то као да је испразнило сву негативу из њега. Одмах је узвратио брејком за 2:2, да би у седмом гему спасао брејк лопту у повео са 4:3.

Преломни моменат меча био је у осмом гему трећег сета, Ђоковић је успио да искористи другу брејк лопту, да би потом рутински одсервирао за побједу.

Послије овог дуела, Новак води са 16:2 у побједама над Чилићем. Прво мјесто на АТП листи је обезбједио одустајањем Надала од такмичења, па је остало само да покуша да предност увећа, што би свакако било добро поред одвајања 33. мастерса у каријери.

Новак ће у полуфиналу играти са бољим из меча Федерер - Нишикори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана