Новак као некада – ’пао’ Нишикори за полуфинале Вимблдона!

B92
Новак као некада – ’пао’ Нишикори за полуфинале Вимблдона!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Јапанца Кеија Нишикорија са 3:1 у сетовима у четвртфиналу Вимблдона, те се пласирао у полуфинале.e.

Ђоковић је јапанског тенисера савладао послије два часа и 38 минута борбе резултатом 6:3, 3:6, 6:2 6:2.

Новак је овим резултатом дошао на корак од великог финала Вимблдона, такмичења које је три пута освајао, а посљедњи пут 2015. године.

Најбољи српски тенисер је одлично почео меч, у првом сету му је већина замисли полазила за руком и то је осликало и резултат тог дијела игре.

У другом, почело је слично. Ђоковић долази до брејк лопте у првом гему другог сета, коју не користи, као и три везане у трећем гему истог дијела игре. Тада, долази до неочекиваног пада и великог попуштања концентрације за Србина, па Нишикори то користи и мање-више лако долази до другог сета и поравнања резултата.

С обзиром на Ђоковићеву игру у досадашњем дијелу турнира, овакав пад у игри нико није очекивао, али се вјеровало да побједа није толико далеко, без обзира на све.

Ипак, старт трећег је подсјећао на старт претходног сета. Послије неуспјешног поена на брејк лопти у четвртом гему, Нишикори пропушта три прилике заредом да поведе 3:2.

Новак то кажњава, користи брејк шансу у наредном гему, а онда и трећу дионицу меча рутински ријешава у своју корист са 6:2.

Тренд лошег почетка сетова Србин је наставо и у четвртом сету, јер је свој сервис 'препустио' Јапанцу одмах на старту. Међутим, то као да је нешто пробудило у Ђоковићу, који свој ниво игре диже драстично, експресно враћа брејк, прави нови, а недуго затим и још један, па четврти сет узима истом предношћу са којом је био бољи у претходном.

Ђоковић је у овом мечу показао колико вјерује у свој форхенд, прије свега, али и да када не ради сервис онако како је радио преходних мјесеци, нема разлога за бригу. На тренутке је долазило до падова концентрације, поготово средином другог и почетком трећег сета.

Ништа од наведеног није спутало до недавно најбољег тенисера планете да не искомпликује себи ствари превише и пласира се у ново полуфинале, прво послије УС опена 2016. године!

Новак се у полуфиналу састаје са бољим из дуела између првог тенисера АТП ранг листе Рафаела Надала и, увијек незгодног и пожртвованог, Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана