Новак добио Надала за финале!

Б92
Новак добио Надала за финале!

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Монте Карлу, тријумфом над Шпанцем Рафаелом Надалом у два сета.

Новак је у 43. међусобном дуелу са Надалом славио са 6:3, 6:3, послије једног сата и 37 минута игре и тако дошао до 20. тријумфа над Надалом.

Новак ће се у недјељу за своју 23. титулу на турнирима Мастерс серије борити са Чехом Томашом Бердихом, који је побједио Француза Гаела Монфиса са 6:1, 6:4.

Уколико успије да освоји своју другу титулу у Кнежевини изједначиће се са Роџером Федерером на другом мјесту на вечној листи са 23 трофеја на Мастерсима.

Ђоковић и Надал су се у Монте Карлу први пут састали послије скоро 11 мјесеци, колико је прошло од финала Ролан Гароса. Шпанац је од тада имао велике проблеме са повредом, док је Новак низао одличне резултате и вратио се на прво мјесто ATP листе.

Надал је боље почео меч, направио брејк и одмах га потврдио, међутим, Ђоковић узвраћа на исти начин, затим и преокреће. Иако је на почетку имао неколико грешака, услиједила је агресивнија игра, па је све ишло много лакше за српског тенисера, који је Надалу препустио само један гем. Виђен је сјајан тенис, уз много атрактивних поена.

У другом сету, Новак је практично све вријеме контролисао игру, а преломио га је поново у седмом гему. Тај гем био је вјероватно и најзанимљивији у цијелом мечу, пошто је виђен низ дугих размјена удараца, а Новак је сјајно притискао Надала. Услиједио је сигуран сервис гем Новака, који је и у наредном гему наставио са агресвином игром, која је резултирала новим брејком и самим тим сјајним тријумфом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана