Novak: Zbog broja jedan u Kini

B92
Novak: Zbog broja jedan u Kini

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da je zbog prvog mjesta na ATP listi odlučio da igra na turnirima u Pekingu i Šangaju.

Đoković je nastavio svoj niz u prestonici Kine trijumfom nad Kanađaninom Vasekom Pospišilom sa 6:3, 7:5, i tako ostao neporažen 21 meč zaredom.

"Cijelog života radite i sanjate da postanete broj jedan u svetu, najbolji u onome što radite. Definitivno je za tenisere to prioritet, uz osvajanje Gren slem titula. I to vam daje veliku motivaciju, a meni to mnogo znači. Zbog toga sam i došao ovde, u Peking, a biću i Šangaju, jer želim da zadržim prvo mesto na kraju godine", istakao je Đoković.

Đoković na čelu ATP liste ima 12.150 bodova, a slijede ga Rafael Nadal sa 8.665 i Rodžer Federer, koji ima 8.170 bodova. Do kraja sezone, srpski teniser bi, poslije Šangaja, trebalo da učestvuje na Mastersu u Parizu i završnom turniru u Londonu. Svjetski mediji već spekulišu da bi zbog rođenja dejteta mogao da propusti neki turnir, i da baš zbog toga želi da odbrani veliki broj bodova u Kini.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Bugarina Grigora Dimitrova i Pabla Anduhara iz Španije, koji će igrati tek u četvrtak. Prema prvobitnom rasporedu, trebalo je da se nađu na terenu u srijedu, ali je kiša poremetila planove organizatora turnira u Pekingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana