Novak: Federerovih 20 titula me motivišu

B92
Novak: Federerovih 20 titula me motivišu

ATP turnir finale u Londonu počinje okršajima Kevina Andersona i Dominika Tima, te Rodžera Federera i Keija Nišikorija, ali Novak Đoković je u centru pažnje.

Najbolji teniser svijeta izlazi na teren u ponedjeljak protiv Amerikanca Džona Iznera, a uoči starta takmičenja, bio je gost u šou programu Džonatana Rosa.

Đoković se tom prilikom, u svom stilu, šalio sa domaćinom i njegovim gostima, među kojima je bila i pop zvijezda, australijska pjevačica Kajli Minog.

Đoković je, naravno, pričao i o ovoj sezoni u kojoj je napravio veliki podvig pošto se sa 22. mjesta u junu mjesecu, izdigao do prvog mjesta po završetku Mastersa u Parizu u kojem je poražen u finalu od Karena Kačanova.

"Bila je ovo sjajna sezona za mene, posebno poslednjih pet meseci. Dobio sam mnogo samopouzdanja posle velikog broja pobeda u poslednjih tri ili četiri meseca, tako da se nadam da ću i ovde u Londonu imati dobar turnir", rekao je Novak.

Kada ga je domaćin programa pitao, da li ga motiviše Federerovih 20 grend slem titula, Novak je odgovorio potvrdno kratkim "da".

Rodžer Federer je teniser sa najvećim brojem grend slem titula u singlu sa 20. Rafael Nadal ima 17, a Novak Đoković je poslije osvajanja pehara na US Openu na 14. Po mnogima, ukoliko ovako nastavi, ima veliku priliku da u dogledno vrijeme sustigne najveće rivale sa kojima ima pozitivan skor u međusobnim okršajima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana