Новак: Федерерових 20 титула ме мотивишу

B92
Новак: Федерерових 20 титула ме мотивишу

АТП турнир финале у Лондону почиње окршајима Кевина Андерсона и Доминика Тима, те Роџера Федерера и Кеија Нишикорија, али Новак Ђоковић је у центру пажње.

Најбољи тенисер свијета излази на терен у понедјељак против Американца Џона Изнера, а уочи старта такмичења, био је гост у шоу програму Џонатана Роса.

Ђоковић се том приликом, у свом стилу, шалио са домаћином и његовим гостима, међу којима је била и поп звијезда, аустралијска пјевачица Кајли Миног.

Ђоковић је, наравно, причао и о овој сезони у којој је направио велики подвиг пошто се са 22. мјеста у јуну мјесецу, издигао до првог мјеста по завршетку Мастерса у Паризу у којем је поражен у финалу од Карена Качанова.

"Била је ово сјајна сезона за мене, посебно последњих пет месеци. Добио сам много самопоуздања после великог броја победа у последњих три или четири месеца, тако да се надам да ћу и овде у Лондону имати добар турнир", рекао је Новак.

Када га је домаћин програма питао, да ли га мотивише Федерерових 20 гренд слем титула, Новак је одговорио потврдно кратким "да".

Роџер Федерер је тенисер са највећим бројем гренд слем титула у синглу са 20. Рафаел Надал има 17, а Новак Ђоковић је послије освајања пехара на УС Опену на 14. По многима, уколико овако настави, има велику прилику да у догледно вријеме сустигне највеће ривале са којима има позитиван скор у међусобним окршајима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана