Novak 25. put bolji od Berdiha

B92
Novak 25. put bolji od Berdiha

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rodžers kupa u Torontu, pobjedom nad Tomašom Berdihom rezultatom 7:6 (6), 6:4.

Naredni rival biće mu Francuz Gael Monfis.

Ovo nije bio najboljji Đokovićev meč, dosta ga je mučio servis (prvi 49%), ali je uprkos tome pokazao klasu u trenucima kada je trebalo da doda gas. U kombinaciji sa Berdihovom sklonošću da potpuno ispadne iz ritma kada bi trebalo da je staložen, to je srpskom teniseru donijelo čak 25. pobjedu nad rivalom, 12. u nizu.

Novak je na startu izgledao raspoloženije od protivnika, a kada je stigao do brejka za 4:2, djelovalo je kao da će da bez muke "odradi" meč i brzo ode na odmor pred polufinalni okršaj.

Ipak, kada se servira ispod pedeset odsto, a Berdih stigne da uhvati nekoliko žestokih forhenda, onda stvari ne idu tako glatko.

Čeh je uspio da potpuno preokrene i rezultat i situaciju na terenu, a začudo ga nije destabilizovao ni niz od tri potpuno nepotrebno ispuštena poena u taj-brejku za Novakovih 3:1.

Đoković je u tom dijelu meča bio sporiji nego obično i Berdih je prilično lako stigao do "malog preokreta" i tri set lopte. Međutim, ni to mu nije bilo dovoljno.

Bukvalno je vratio Novaka u meč, a najbolji teniser svijeta, bez obzira na to kako u tom trenutku igra, takvu priliku rijetko propušta - 7:6 (6).

U drugom setu je sve izgledalo onako kako su mnogi zamišljali čitav tok duela.

Brz brejk Đokovića za 2:1, jedna situacija koja je izbacila Berdiha iz takta, a zatim rutinska završnica za 6:4 i 2:0 za manje od dva sata igre.

Novak će u polufinalu igrati protiv Gaela Monfisa, koji je savladao Miloša Raonića sa 6:4, 6:4. Taj meč je na programu u noći između subote i nedjelje, oko 4 časa.

Prethodno će u drugom polufinalu igrati Kei Nišikori i Stan Vavrinka, nakon pobjeda nad Grigorom Dimitrovim (6:3, 3:6, 6:2), odnosno Kevinom Andersonom (6:1, 6:3).

Rodžers kup počeo je u ponedjeljak i igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

Ovaj turnir Masters serije je posljednja provjera za Đokovića pred Olimpijske igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana