Nole u četiri seta do trećeg kola, slijedi Gaske

B92
Nole u četiri seta do trećeg kola, slijedi Gaske

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo US opena pobjedom nad Tenisom Sandgrenom, rezultatom 6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 6:2.

Đoković je i u drugom meču u Njujorku izgubio set, ali je zadržao mirnoću i došao do drugog trijumfa u isto toliko mečeva sa Sandgrenom.

Prethodni su odigrali nedavno na Vimbldonu, koji je završen osvajanjem titule upravo srpskog igrača.

Srbin je odlično otvorio meč i, poslije spasene dvije brejk šanse, odmah preuzeo kontrolu, pa je ubrzo napravio prvi brejk. Tada je krenula serija koja mu je donijela prvi set za manje od pola sata, dok je drugi prelomio brejkom u sedmom gemu.

Tek kada je bio u zaostatku dva seta, Sandgren je krenuo da igra mnogo agresivnije i da pogađa u visokim procentima. Svaku lopticu je udarao iz sve snage, nekoliko puta se izvlačio iz neugodnih situacija i izborio taj brejk trećeg seta.

U dodatnom gemu je “projektilima” probio odbranu Đokovića i neočekivano smanjio na 2-1 u setovima.

Bio je u velikom naletu, ali je osvajač 13 Gren slem trofeja znao da protivnik ne može dugo da zadrži tako visok nivo igre. Sačekao je svoju priliku u trećem gemu, oduzeo servis rivalu i to je bilo dovoljno za trijumf.

On će se u sljedećoj rundi boriti sa Rišarom Gaskea koji je savladao srpskog tenisera Lasla Đerea u tri seta (6:3, 7:5, 6:3).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana