Ноле у четири сета до трећег кола, слиједи Гаске

B92
Ноле у четири сета до трећег кола, слиједи Гаске

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло УС опена побједом над Тенисом Сандгреном, резултатом 6:1, 6:3, 6:7 (2-7), 6:2.

Ђоковић је и у другом мечу у Њујорку изгубио сет, али је задржао мирноћу и дошао до другог тријумфа у исто толико мечева са Сандгреном.

Претходни су одиграли недавно на Вимблдону, који је завршен освајањем титуле управо српског играча.

Србин је одлично отворио меч и, послије спасене двије брејк шансе, одмах преузео контролу, па је убрзо направио први брејк. Тада је кренула серија која му је донијела први сет за мање од пола сата, док је други преломио брејком у седмом гему.

Тек када је био у заостатку два сета, Сандгрен је кренуо да игра много агресивније и да погађа у високим процентима. Сваку лоптицу је ударао из све снаге, неколико пута се извлачио из неугодних ситуација и изборио тај брејк трећег сета.

У додатном гему је “пројектилима” пробио одбрану Ђоковића и неочекивано смањио на 2-1 у сетовима.

Био је у великом налету, али је освајач 13 Грен слем трофеја знао да противник не може дуго да задржи тако висок ниво игре. Сачекао је своју прилику у трећем гему, одузео сервис ривалу и то је било довољно за тријумф.

Он ће се у сљедећој рунди борити са Ришаром Гаскеа који је савладао српског тенисера Ласла Ђереа у три сета (6:3, 7:5, 6:3).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана