Ноле неумољив за финале у Абу Дабију

B92
Ноле неумољив за финале у Абу Дабију

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, побиједио је Руса Карена Хачанова са 2-0 у сетовима у полуфиналу егзибиционог турнира у Абу Дабију.

Ђоковић је послије једног часа и четири минута био бољи од Хачанова са 6:4, 6:2 по сетовима.

Српски тенисер забиљежио је прву побједу у првом мечу у новој сезони, додуше незванично с обзиром да је у питању егзибиција под именом Мубадала.

Ђоковић се, колико-толико, осветио Хачанову за пораз у финалу последњег Мастерса прошле сезоне Париза, када је Карен био бољи са 2-0 у сетовима насупрот свим очекивањима.

Оба тенисера су добро почели меч, али је Ђоковић успио већ у другом сервис гему ривала да дође до прве брејк лопте и њу да искористи. Хачанову је попустила концентрација, изгубио је три поена заредом и капитулирао.

Ђоковић је добро сервирао и све је ишло као по плану, али је дошло до неочекиваног пада у игри приликом сервиса за сет. Новак је направио двије везане грешке и поклонио брејк ривалу.

Ипак, нада Хачанова није дуго трајала, јер је Рус истом мером узвратио у наредном гему. Сервирао је за 5:5, али је изгријешио малтене све што је могао, те на крају дуплом сервис грешком поклонио противнику први сет.

У другом сету хачанов се држао до шестог гема, али онда Ноле веже три гема и долази до лаке побједе.

Ђоковић ће у финалу ће одмјерити снаге са Јужноафриканацем Кевином Андерсоном, који је елиминисао шпанског тенисера Рафаела Надала. 

(Б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана