Nole bez sreće u žrijebu

Agencije
Nole bez sreće u žrijebu

Njujork - Najbolji svjetski teniser Novak Đoković nije imao sreće u žrijebu za US open mada bi po prirodi stvari protivnici trebalo da strepe od njega više nego on od njih.

U prvom kolu sastaće se sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je trenutno 80. na ATP listi, a potencijalni rivali nakon toga su mu Žil Miler iz Luksemburga (69) i Španac Giljermo Garsija Lopez (32). Od tog trenutka stvari počinju da se komplikuju. Đoković bi u osmini finala mogao da "naleti" na najtežeg mogućeg protivnika u toj fazi turnira, a to je američki gorostas Džon Izner (15) koji je specijalista za tvrde podloge i dva puta je slavio protiv Novaka u sedam dosadašnjih mečeva. U četvrtfinalu bismo mogli gledati reprizu "epskog" finala US opena iz 2012. između Đokovića i Endija Mareja, s tim da i Britanac ima jako težak posao već od prvog kola. Na putu mu stoje Hase, Štepanek, Verdasko i Conga. Ako bi sve išlo po planu, odnosno po plasmanu na ATP listi, Novaka bi u polufinalu sačekao Stanislas Vavrinka, a u finalu Rodžer Federer.

- Nažalost, nisam bio u mogućnosti da pružim svoj najbolji tenis na poslednja dva turnira. Želeo sam da ostvarim visok plasman, ali jednostavno nisam mogao. Bio sam emotivno iscrpljen i svestan činjenice da treba da se regrupišem i vratim na pravi put za US open, koji je poslednji grend slem u sezoni. Provodim mnogo časova na terenu kako bih doveo svoju igru na nivo koji želim. Video sam samo ko mi je protivnik u prvom kolu, trener mi nije dozvolio da gledam ostatak žreba - rekao je Novak, koji je prošle godine poražen od Rafaela Nadala u finalu.

Rodžer Federer ne samo da je imao sreće sa odustajanjem Nadala, poslije koga je postao drugi nosilac, već mu je žrijeb dodijelio rivale koji teško mogu da mu naude u trenutnoj formi. To su, redom: Matošević, Grot, Karlović, Fonjini, Dimitrov i Ferer. Dušan Lajović u prvom kolu je izvukao Jeržija Janoviča, koji ove godine ipak ne pruža partije na nivou onih iz 2013. Ako ga pobijedi, vrlo vjerovatno bi igrao sa još jednim teniserom sličnog profila, Kevinom Andersonom. US open počinje 25. avgusta i traje do 8. septembra.

Novak na US openu

53 - odigrana meča

45 - pobjeda

10 - učešća

5 - puta igrao u finalu

1 - titula (2011. godine)

 (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana