Ноле без среће у жријебу

Агенције
Ноле без среће у жријебу

Њујорк - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић није имао среће у жријебу за US опен мада би по природи ствари противници требало да стрепе од њега више него он од њих.

У првом колу састаће се са Аргентинцем Дијегом Шварцманом, који је тренутно 80. на ATP листи, а потенцијални ривали након тога су му Жил Милер из Луксембурга (69) и Шпанац Гиљермо Гарсија Лопез (32). Од тог тренутка ствари почињу да се компликују. Ђоковић би у осмини финала могао да "налети" на најтежег могућег противника у тој фази турнира, а то је амерички горостас Џон Изнер (15) који је специјалиста за тврде подлоге и два пута је славио против Новака у седам досадашњих мечева. У четвртфиналу бисмо могли гледати репризу "епског" финала US опена из 2012. између Ђоковића и Ендија Мареја, с тим да и Британац има јако тежак посао већ од првог кола. На путу му стоје Хасе, Штепанек, Вердаско и Цонга. Ако би све ишло по плану, односно по пласману на ATP листи, Новака би у полуфиналу сачекао Станислас Вавринка, а у финалу Роџер Федерер.

- Нажалост, нисам био у могућности да пружим свој најбољи тенис на последња два турнира. Желео сам да остварим висок пласман, али једноставно нисам могао. Био сам емотивно исцрпљен и свестан чињенице да треба да се регрупишем и вратим на прави пут за УС опен, који је последњи гренд слем у сезони. Проводим много часова на терену како бих довео своју игру на ниво који желим. Видео сам само ко ми је противник у првом колу, тренер ми није дозволио да гледам остатак жреба - рекао је Новак, који је прошле године поражен од Рафаела Надала у финалу.

Роџер Федерер не само да је имао среће са одустајањем Надала, послије кога је постао други носилац, већ му је жријеб додијелио ривале који тешко могу да му науде у тренутној форми. То су, редом: Матошевић, Грот, Карловић, Фоњини, Димитров и Ферер. Душан Лајовић у првом колу је извукао Јержија Јановича, који ове године ипак не пружа партије на нивоу оних из 2013. Ако га побиједи, врло вјероватно би играо са још једним тенисером сличног профила, Кевином Андерсоном. US опен почиње 25. августа и траје до 8. септембра.

Новак на US опену

53 - одиграна меча

45 - побједа

10 - учешћа

5 - пута играо у финалу

1 - титула (2011. године)

 (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана