Nišikori u finalu Rodžers kupa u Torontu

B92
Nišikori u finalu Rodžers kupa u Torontu

Šesti teniser svijeta Kei Nišikori prvi je finalista Rodžers kupa u Torontu posle pobjede nad Stanom Vavrinkom u dva seta.

Nišikori je savladao Vavrinku rezultatom 7:6 (8-6), 6:1 i plasirao se u svoje treće finale na turnirima iz Masters 1.000 serije.

Prethodna dva je izgubio od Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, a i sada bi mogao da se sastane sa srpskim igračem koji se u drugom polufinala sastaje sa Gaelom Monfisom.

Japanac je uz malo sreće iskoristio veliki pad u igri Švajcarca i kaznio ga za propuštene šanse u prvom setu. Vavrinka je u ranoj fazi napravio brejk, vodio 5:2, a kada je servirao za 1-0, dozvolio je da pretrpi brejk.

Jedva je izbjegao da ponovo igubi servis, a onda je on propustio dvije brejk i set lopte na servis rivala, pa se otišlo u taj brejk. Momak iz Ženeve je bolje počeo, stigao do 6:4 u dodatnom gemu i tada je potpuno stao.

Napravio je dvostruku servis grešku, uslijedio je dobar ritern protivnika i četvrta set lopta je propuštena. Scenario je već bio napisan – Nišikori je sačekao još dvije greške rivala i dobio prvi set.

Tada je duel i prelomljen jer je u drugom dijelu na terenu Centralnog stadiona u Torontu postojao samo jedan igrač. Koliko se „raspala" igra od ponedjeljka četvrtog igrača na ATP listi, pokazuje i potez iz četvrtog gema, kada je izveo promašaj karijere na mreži.

Kei je obijeručke prihvatao poklone rivala i završio posao za manje od sat i po vremena.

Na kraju, upisao je 17 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je Vavrinka upisao 13 direktnih poena i čak 27 grešaka.

Drugi polufinalni duel na programu je od dva sata poslije ponoći po našem vremenu.

Rodžers kup u Torontu igra se za nagradni fond od 4.691.730 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana