Nišikori lako eliminisao Troickog

B92
Nišikori lako eliminisao Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki zaustavljen je u trećem kolu Masters turnira u Majamiju.

Bolji od Srbina bio je Japanac Kei Nišikori sa 6:2, 6:2, poslije nešto više od sat vremena igre na Florodi.

Troicki je tokom meča imao problema sa bolom u leđima, loše je servirao i bio nemoćan u dugim razmjenama poena sa Japancem, koji je maksimalno koristio njegove greške.

Nišikori je drugi put bio bolji od Troickog, u trećem međusobnom duelu, maksimalno kao i u prethodnom prije dvije godine u Madridu.

Japanac će osmini finala Mastersa u Majamiju čekati pobjednika meča David Gofan – Jerži Janovič.

Nišikori je neutralisao servise Troickog već u prvom gemu, uspostavio je svoj tempo i dugom razmjenom udaraca stigao do brejk šanse, ali je ne koristi. Međutim, Nišikori nastavlja u stom ritmu, stiže do novog brejka koji ovaj put koristi. Međutim, Nišikori ne koristi ranu prednost, loše servira, pravi tri velike greške, što Troicki maksimalno koristi i odmah vraća brejk.

Troicki je naučio lekciju iz prvog gema, te popravio servis i skoro bez greške stigao do novog poena. Ali, isto je učinio i Nišikori, koji bez izgubljenog poena ostavlja meč u egalu.

Međutim, Troicki ne uspijeva da zadrži pravi balans, Nišikori opet napada njegov servis uspješno i stiže do novog brejka, koji ovaj put sigurnim servisom kapitalizuje u 4:2. Japanac je nastavio da diktira tempo, nije dozvolio Troickom da pronađe rješenje, pa je ubrzo stigao do trećeg brejka i sigurnim servisom dobija prvi set 6:2.

Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis na otvaranju drugog seta, ali Troicki u trećem gemu pravi prvu duplu servis grešku. To je samo bio uvod u nastavak slabije igre, Nišikori je opet lako obuzdavao servise Srbine, te dugom razmjenom udaraca osvajao poene, i konačno napravio prvi brejk u drugom setu, koji bez izgubljenog poena pretvara u 3:1.

U nastavku seta Troicki nije imao snage za povratak u meč, lako je Nišikori osvajao poene na svoj servis, a onda novim brejkom, petim na meču, potvrdio pobjedu, sa konačnih 6:2 i u drugom setu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana