Niko nije divljao kao Grigor Dimitrov (VIDEO)

B92
Niko nije divljao kao Grigor Dimitrov (VIDEO)

Bugarski teniser Grigor Dimitrov nije poznat kao igrač koji se previše nervira na terenu, ali je nedjelju napravio ispad koji će teško biti ponovljen.

Dimitrov je izgubio u finalu ATP turnira u Istanbulu od Dijega Švarcmana iz Argentine, rezultatom 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:0.

On je propustio priliku da trijumfuje prvi put od titule u Kvinsu 2014. godine, imao je set viška i 5:2 u drugom, ali nije uspio, što ga je potpuno izbacilo iz takta.

Tada je Dimitrovu peti put u meču pukla žica na reketu, što je bio signal da uradi nešto što godinama nije viđeno u vrhunskom tenisu.

Pri rezultatu 0:5 i 40:40, otišao je do svoje klupe, bijesno polomio dva reketa i onda pružio ruku sudiji Muhamedu Lajaniju, pa onda i Švarcmanu.

"Onakvim ponašanjem, zbog koga se izvinjavam, izneverio sam svoju porodicu, svoj tim i navijače. Jedino pozitivno je što u tenisu uvijek imaš priliku da se iskupiš već na slijedećem turniru. Sve je bila moja velika greška, nemam šta drugo da kažem", istakao je Dimitrov poslije meča.

On je od ponedeljka 28. na ATP listi, dok će se Švarcman posle prvenca u karijeri pomjeriio sa 87. na 62. poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana