Ни допинг, ни стероиди, шта је тајно оружје НБА?

Агенције
Ни допинг, ни стероиди, шта је тајно оружје НБА?

Посљедњих 30 година феномен предности домаћег терена је драматично опао кроз цио НБА караван, пише ЕСПН.

Аутор утицајног медија Том Хаберстрох пише да су домаћи тимови 1987. године побјеђивали у 68 одсто случајева, у односу на овосезонских 57.

"Данас постоји много разлога зашто је то тако, а све произилази из повећања луксуза при смјештају играча. Тимови више не путују комерцијалним летовима, умјесто тога кроз државе лете чартер авионима који нуде сваки могући начин за релаксацију", наводи Хаберстрох.

Према његовим ријечима, иза повећаног успјеха гостујућих тимова превасходно стоји једна технолошка новотарија.

"Један генерални менаџер то назива "Тиндеризацијом НБА лиге". То је апликација за уговарање "дејтова". Нико више не мора да проводи цијелу ноћ у неком клубу. Заиста, апликације које су урађене како би омогућиле упознавање сексуалних партнера су урадиле за НБА више него што је Амазон урадио за књиге. Забава сада долази у вашу кућу. Један Ол-стар играч је рекао да је апсолутно истинито да играч добија два сата више сна уколико има секс "далеко од куће", него прије 15 година. Додао је и да играчи чак више воле Инстаграм него Тиндер. Нико више не иде у клубове, нико више не мора да купи нешто да поједе у повратку из клуба кући", додаје се.

Хаберстрох наводи да је циљ НБА лиге посљедњих година "ефикасност на сваком пљу", као и да се то односи и на сексуални живот играча.

"Наравно, постоје и друге варијате које могу да послуже. Треба навести и да НБА играчи данас пију мање алкохола него раније", закључује аутор ЕСПН.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана