Ни Роналдо није спасао Анћелотија

Агенције
Ни Роналдо није спасао Анћелотија

Мадрид - Иако је Карло Анћелоти прије тачно годину Реал Мадриду донио толико жељену десету титулу у Лиги шампиона, протекла сезона без трофеја била је довољна да управа клуба италијанском тренеру уручи отказ.

Имао је Анћелоти уговор на још годину са Реалом, али га ипак неће одрадити. Навијачи нису били против њега, играчи са Кристијаном Роналдом на челу га воле и желе га за тренера, али не и управа клуба.

- Одбор је одлучио да отпусти Анћелотија. То није била лака одлука, али је била најбоља. Барем ми тако сматрамо. Неки играчи, попут Роналда имају близак однос с њим, али то нам није сметало у овој одлуци. Желимо да му захвалимо на протекле двије године и освајању десете Лиге шампиона, због чега ће увијек бити у историји овог клуба - рекао је предсједник "краљевског клуба" Флорентино Перез.

Италијански стручњак је Реал преузео прије двије године и успио да им донесе десету титулу у Лиги шампиона. Поред тога, освојио је још Суперкуп Европе, Свјетско клупско првенство и Куп краља. Међутим, ни једном није успио да дође до трофеја у Примери, а вјероватно је кап која је прелила чашу била ова сезона без иједне титуле, што је у Реалу незамисливо. Укупно је остварио 89 побједа и 16 пораза. Његова екипа играла је врло ефикасно јер је за то вријеме постигла чак 323 поготка.

- Желио бих да запамтим ове двије фантастичне године проведене у Мадриду. Хвала клубу, навијачима и играчима - поручио је Анћелоти на "Твитеру".

Што се тиче клупе Реала, главни фаворити су тренери Борусије Дортмунд Јирген Клоп и Наполија Рафаел Бенитез. Ако је судити према писању шпанских медија и изјавама Переза, шпански тренер је у предности.

- Сљедеће седмице ћемо објавити име новог тренера Реал Мадрида. Екипи је потребан подстрек, ми имамо одговорност. Потребан је нови импулс, било би добро да нови тренер говори шпански - казао је Перез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана