Необични захтјеви фудбалера газдама: Тражили плаже, зграде, хеликоптере, састанак са Шерон Стоун

Агенције
Необични захтјеви фудбалера газдама: Тражили плаже, зграде, хеликоптере, састанак са Шерон Стоун

Фиренца - Најбољи свјетски фудбалери, па чак и они доста слабији од њих, зарађују огромне своте новца, али појединци поред великих количина пара од клубова захтијевају додатне услуге, а неке од њих су у најмању руку необичне.

Како је фудбал данас постао уносан бизнис, играчи зарађују милионе евра по сезони. Однедавно најплаћенији играч свијета постао је Карлос Тевез, који у Шангају добија 72 евра по минуту, односно 37,5 милиона по сезони. Фудбалери добијају силне паре да би прешли из једног тима у други, али и поред тога појединци се не либе да траже додатне услуге од клубова који желе да их ангажују. Што би се рекло, може им се, јер послодавци чине све како би их довели и тиме подигли популарност својих клубова.

Један од најнеобичнијих захтјева имао је сада већ пензионисани бразилски играч Марсио Сантош, који је од тадашњег газде Фјорентине Виторија Чекија Горија тражио да му омогући састанак са глумицом Шерон Стоун. На крају није успио изаћи са атрактивном глумицом, али је дошао у Фиренцу. Његов земљак Роналдињо је дуго времена преговарао са Бешикташем, али посао је пропао када је тражио за себе и породицу седам авионских карата мјесечно на релацији Турска - Бразил. Поред тога, Роналдињо је тражио возача који ће му бити стално на располагању, а клуб је требало да му плаћа и рачун за мобилни телефон.

Још један Бразилац имао је необичан захтјев, а ријеч о Нејмаровом оцу који је тражио приватни авион који би га довозио на сваки меч у Шпанију. Наводно је постојао захтјев да му Каталонци плате организацију журке на којој су биле и проститутке. Један од најбољих играча данашњице Кристијано Роналдо током Свјетског првенства у Бразилу 2014. године тражио је да у купатилу хотела буде огромно огледало како би могао себи да се диви након туширања. Да неки играчи прецјењују своје могућности најбоље говори примјер Жервиња из Обале Слоноваче. Њему је прелазак у Ал Џазиру пропао јер је желио приватну плажу и свој хеликоптер. Ништа мање скроман није био Камерунац Самјуел Ето, пошто је током играња за тада пребогати Анжи тражио апартман у Москви од 1.000 квадрата. То је била зграда од четири спрата са базеном. Легендарни холандски играч Кларенс Седорф је на Мундијалу 2014. године радио као консултант, а за тај посао је тражио хотел на плажи Копабакана. Разлог за то је био да би сваки дан могао да игра фудбал на пијеску. Поред играча, и њихове жене имају своје услове, а читав сет њих имала је супруга Дејвида Бекама, Викторија. Она је од Милана, гдје је Бекам дошао на позајмицу из САД, тражила хеликоптер 24 часа на располагању, базен са термалном водом, сопствени фитнес центар, фризера и кувара специјализованог за макробиотику.

Бергкамп само аутом

Један од најбољих нападача свог времена Денис Бергкамп имао је страх од летења. Када је Холанђанин из Интера одлазио у Арсенал, потписао је уговор са клаузулом да може умјесто авионом да путује аутомобилом на утакмице. Због тога често није ишао на даља гостовања. Овај захтјев је потпуно разумљив у односу на оне гдје су се тражили базени, плаже, хеликоптери и остало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана