Нека Келн пости још ову утакмицу

Срна
Нека Келн пости још ову утакмицу

Келн - Иако тренутно постоји много разлика између Келна и Црвене звезде, који ће вечерас одмјерити снаге у другом колу групе Х Лиге шампиона (19 часова), два клуба ипак имају много тога заједничког.

Оба клуба имају богату историју проткану трофејима, којих додуше много више имају Београђани, армију навијача, али и одсуство европских успјеха тамо још од почетка деведесетих година прошлог вијека. Ова сезона је прилика за поправљање рејтинга и подсјећање на славне дане прошлости, па не чуди еуфорија која влада у оба табора. Домаћи фудбалери толико су се уљуљкали европским искораком да су потпуно запоставили Бундеслигу па су приземљени послије шест кола у којима су освојили само једна бод уз један постигнут и чак 13 примљених погодака. Овоме треба додати и пораз од Арсенала у првом колу Лиге Европе (1:3). Такав старт сезоне упалио је све аларме у клубу па је Лига Европе преко ноћи постала секундарно такмичење, јер је приоритет свих приоритета што бржи бијег са дна првенствене табеле. Међутим, навијачи су жељни европских мечева па нема сумње да ће "Рајн енерги стадион" бити препун. Домаћи се надају да би вечерашња утакмица могла бити прва послије седам мечева ове сезоне у којој ће славити. Међутим, о томе ће се питати и Звезда. "Црвено-бијели" играју најбољи фудбал још од генерације Николе Жигића, Бошка Јанковића, Марка Пантелића, Душана Басте и других па се фудбалери потајно надају европском прољећу. За остварење тог циља потребан је добар резултат у Келну. До тога ће морати доћи без повријеђеног штопера Вујадина Савића, док су на пут кренули голман Милан Борјан и бек Милан Родић, али је њихов наступ под знаком питања.

- Ако не дај боже изгубимо, мале су шансе да ћемо проћи даље. Нисмо се превише обазирали на њих, више смо гледали нас. Три бода су нам циљ и са њима бисмо већ сада били прилично близу пласмана у наредну фазу - рекао је Ненад Крстичић.

Сличне проблеме као Владан Милојевић има и стратег Келна Петер Штегер, који не може да рачуна на најбољег играча Јонаса Хектора, а ровити су Артјом Рудневс, Симон Золер и Марсел Рисе.

Група Х

БАТЕ - Арсенал (19), Келн - Црвена звезда (19).

1. Арсенал 1        1        0        0        3:1     3

2. Црвена звезда 1        0        1        0        1:1     1

3. БАТЕ     1        0        1        0        1:1     1

4. Келн       1        0        0        1        1:3     0

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана