Nejmar od milijardu evra

Agencije
Nejmar od milijardu evra

Brazilac Nejmar trebalo bi da potpiše novi ugovor sa Barselonom prema kojem bi postao treći najplaćeniji igrač na svijetu, prenose španski mediji.

Barselona namjerava da najvećim konkurentima na tržištu stavi do znanja da Nejmar nije na prodaju, iako mu aktuelni ugovor ističe na ljeto 2018.

Produžetak saradnje bio bi produžen na još tri godine, a fenomenalni napadač zarađivao bi 15 miliona evra godišnje, pa bi samo Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo imali veća primanja od njega.

Takođe, ’Blaugrana’ bi u tom slučaju povećala vrednost otkupne klauzule sa sadašnjih 180 miliona, na čak milijardu evra! Ovaj potez mogao bi da znači i posvećenost kluba jednom od najboljih pojedinaca koji mjesecima ima problema sa porezom u Španiji.

"Pričamo sa klubom oko produžetka ugovora, ali još čekamo da riješimo neke stvari. Imamo neizvjesnost oko poreza, radili smo časno i potrebno nam je da Španija prihvati tu situaciju. Teško nam je jer smo napadnuti sa više strana. Ne želimo da boravimo u Španiji tri, četiri, pet ili 10 godina i onda iznenada dobijemo ovakvu situaciju", rekao je prije nekoliko dana Nejmarov otac.

Činjenicu da španske vlasti ispituju njegov transfer i utaju poreza, ali i da su oni izuzetno visoki u Španiji, pojavile su se informacije da bi mogao da napusti ovu zemlju. To želi da iskoristi Mančester Junajted koji je pokazao najviše interesovanja za 23-godišnjaka.

Momak koji je 2013. stigao iz Santosa sjajno se uklopio u ekipu i zajedno sa Lionelom Mesijem i Luisom Suaresom dominira evropskim fudbalom već sezonu i po.

Od početka aktuelne sezone odigrao je 16 utakmica u svim takmičenjima za tim sa ’Nou Kampa’, postigao 14 golova i upisao 8 asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana