Нејмар од милијарду евра

Агенције
Нејмар од милијарду евра

Бразилац Нејмар требало би да потпише нови уговор са Барселоном према којем би постао трећи најплаћенији играч на свијету, преносе шпански медији.

Барселона намјерава да највећим конкурентима на тржишту стави до знања да Нејмар није на продају, иако му актуелни уговор истиче на љето 2018.

Продужетак сарадње био би продужен на још три године, а феноменални нападач зарађивао би 15 милиона евра годишње, па би само Лионел Меси и Кристијано Роналдо имали већа примања од њега.

Такође, ’Блауграна’ би у том случају повећала вредност откупне клаузуле са садашњих 180 милиона, на чак милијарду евра! Овај потез могао би да значи и посвећеност клуба једном од најбољих појединаца који мјесецима има проблема са порезом у Шпанији.

"Причамо са клубом око продужетка уговора, али још чекамо да ријешимо неке ствари. Имамо неизвјесност око пореза, радили смо часно и потребно нам је да Шпанија прихвати ту ситуацију. Тешко нам је јер смо нападнути са више страна. Не желимо да боравимо у Шпанији три, четири, пет или 10 година и онда изненада добијемо овакву ситуацију", рекао је прије неколико дана Нејмаров отац.

Чињеницу да шпанске власти испитују његов трансфер и утају пореза, али и да су они изузетно високи у Шпанији, појавиле су се информације да би могао да напусти ову земљу. То жели да искористи Манчестер Јунајтед који је показао највише интересовања за 23-годишњака.

Момак који је 2013. стигао из Сантоса сјајно се уклопио у екипу и заједно са Лионелом Месијем и Луисом Суаресом доминира европским фудбалом већ сезону и по.

Од почетка актуелне сезоне одиграо је 16 утакмица у свим такмичењима за тим са ’Ноу Кампа’, постигао 14 голова и уписао 8 асистенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана