Nejmar namignuo Parižanima

Agencije
Nejmar namignuo Parižanima

Barselona - Fudbal bi uskoro mogao dobiti novi rekord po visini obeštećenja, jer se Nejmar navodno povjerio prijateljima kako odlazi u PSŽ.

Za ovaj posao Parižani moraju da pokrenu otkupnu klauzulu u Brazilčevom ugovoru, a ona iznosi 222 miliona evra. Ukoliko se ovaj transfer obistini, najbolji brazilski fudbaler postaće ubjedljivo najplaćeniji igrač u istoriji fudbala. Rekord trenutno drži Pol Pogba sa 105 miliona evra, a to je više nego dvostruko manje što bi PSŽ trebalo da plati Barseloni. Prije samo nekoliko dana katalonski mediji oprezno i zabrinuto su najavili da se Nejmar ne osjeća dobro u Barseloni, da razmišlja o odlasku zbog toga što ne želi vječito da bude u sjenci Lionela Mesija.

Ubrzo su počele da se multiplikuju vijesti i da stižu iz mnogih relevantnih izvora. Ovaj transfer bi poremetio ravnotežu u fudbalskoj Evropi i Pariz bi tako dobio jednu od najvećih zvijezda današnjice. Nejmar bi bio lokomotiva koja bi vodila mašinu na putu do osvajanja Lige šampiona, što je osnovni cilj kluba od momenta kada su ga preuzeli arapski milijarderi.

Taj cilj nisu ispunili sa Zlatanom Ibrahimovićem, a koliko žele da ispune svoja nastojanja pokazuje ova nerazumno velika hrpa novca koja je spremljena za Nejmara. Barselona je smatrala da niko ne može da izdvoji toliki novac za nekog igrača pa se sada vjerovatno kaju zašto klauzulu nisu podigli još više kao što su uradili sa Mesijem. Nešto slično dešavalo se i prošle godine kada se govorilo o tome da PSŽ nudi 190 miliona evra, ali se ništa nije desilo. Tek nekoliko mjeseci poslije prelaznog roka, najmoćniji brazilski agent Vagner Ribeiro, koji je umiješan u Nejmarovu karijeru, potvrdio je tu priču kako su "sveci" zaista bili spremni da plate toliki iznos.

Sada je Nejmarovo raspoloženje drugačije, a PSŽ je spremio još više novca. Brazilac je navodno nezadovoljan i platom koja je ispod Mesijeve, ali i činjenicom da Barsa uzima veći dio kolača od marketinških prava na njegov lik i djelo. Najveći problem je što bi zauvijek bio druga violina na "Nou kampu", a to mu se nikako ne sviđa.

Htio zeta u Barsu

Nejmar je ljut na klupske čelnike zbog toga što nisu doveli Lukasa Limu, kojeg zastupa njegov otac, a istovremeno je i momak njegove sestre. Takođe, nisu uslišili prijedloge da potpišu zemljaka Pualinja za kojeg su odbili da plate 40 miliona evra, te jednog od najboljih drugova Kutinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana