Нејмар намигнуо Парижанима

Агенције
Нејмар намигнуо Парижанима

Барселона - Фудбал би ускоро могао добити нови рекорд по висини обештећења, јер се Нејмар наводно повјерио пријатељима како одлази у ПСЖ.

За овај посао Парижани морају да покрену откупну клаузулу у Бразилчевом уговору, а она износи 222 милиона евра. Уколико се овај трансфер обистини, најбољи бразилски фудбалер постаће убједљиво најплаћенији играч у историји фудбала. Рекорд тренутно држи Пол Погба са 105 милиона евра, а то је више него двоструко мање што би ПСЖ требало да плати Барселони. Прије само неколико дана каталонски медији опрезно и забринуто су најавили да се Нејмар не осјећа добро у Барселони, да размишља о одласку због тога што не жели вјечито да буде у сјенци Лионела Месија.

Убрзо су почеле да се мултипликују вијести и да стижу из многих релевантних извора. Овај трансфер би пореметио равнотежу у фудбалској Европи и Париз би тако добио једну од највећих звијезда данашњице. Нејмар би био локомотива која би водила машину на путу до освајања Лиге шампиона, што је основни циљ клуба од момента када су га преузели арапски милијардери.

Тај циљ нису испунили са Златаном Ибрахимовићем, а колико желе да испуне своја настојања показује ова неразумно велика хрпа новца која је спремљена за Нејмара. Барселона је сматрала да нико не може да издвоји толики новац за неког играча па се сада вјероватно кају зашто клаузулу нису подигли још више као што су урадили са Месијем. Нешто слично дешавало се и прошле године када се говорило о томе да ПСЖ нуди 190 милиона евра, али се ништа није десило. Тек неколико мјесеци послије прелазног рока, најмоћнији бразилски агент Вагнер Рибеиро, који је умијешан у Нејмарову каријеру, потврдио је ту причу како су "свеци" заиста били спремни да плате толики износ.

Сада је Нејмарово расположење другачије, а ПСЖ је спремио још више новца. Бразилац је наводно незадовољан и платом која је испод Месијеве, али и чињеницом да Барса узима већи дио колача од маркетиншких права на његов лик и дјело. Највећи проблем је што би заувијек био друга виолина на "Ноу кампу", а то му се никако не свиђа.

Хтио зета у Барсу

Нејмар је љут на клупске челнике због тога што нису довели Лукаса Лиму, којег заступа његов отац, а истовремено је и момак његове сестре. Такође, нису услишили приједлоге да потпишу земљака Пуалиња за којег су одбили да плате 40 милиона евра, те једног од најбољих другова Кутиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана