Navijač ubijen u Poljskoj

Agencije
Navijač ubijen u Poljskoj

U intervenciji poljske policije protiv fudbalskih huligana na utakmici 4. lige u Knuruvu na jugo-zapadu Poljske poginuo je jedan Poljak.

U neredima koji su izbili nakon toga povređeno je najmanje 14 policijaca.

Tokom utakmice niže lige između lokalnog kluba Konkordija i kluba Ruh iz Radjonkuva u subotu uveče počela je tuča među navijačima, na teren su poletjele petarde i razni predmeti, a kada je sudija zbog toga prekinuo utakmicu, na teren je prodrla grupa oko 50 huligana Konkordije da napadne fudbalere gostujućeg Ruha.

Policija je prvo pucala u vazduh a zatim i gumenim mecima u masu huligana na terenu.

“Na policajce su poletjeli razni predmeti i oni su reagovali, između ostalog i gumenim mecima. Jedan od izgrednika ranjen je u vrat i prevezen u bolnicu. Bolnica nas je kasnije obavijestila da je preminuo”, kazao je poljskoj televiziji TVN24 portparol lokalne policije u Katovicama Andžej Gonska.

Taj 27-godišnji mladić iskrvario je po dolasku u bolnicu, pred kojom se ubrzo okupila masa od preko 100 huligana i napala kamenicama, petardama i molotovljevim koktelima policajce koji su obezbjeđivali ulaz u bolnicu u Knuruvu.

“Ranjeno je 14 policijaca. Povrede nisu opasne po život. Uglavnom su to povrede od udaraca a nekolikopolicajaca zadobilo je opekotine. Tokom noći uhapšeno je šest najagresivnijih huligana”, kazao je danas Gonska.

Portparol je odbio optužbe da policija nije pružila povređenom 27-godišnjem mladiću prvu pomoć i kazao je da se u blizini obreo i jedan spasilac koji mu je pružio prvu pomoć dok nisu stigliljekari da ga prevezu u bolnicu.

Intervenciju policije protiv huligana koja je završila smrću mladića proverava inspekcija poljske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana