Надал се повукао са Завршног мастерса у Лондону

Глас Српске
Надал се повукао са Завршног мастерса у Лондону

Рафаел Надал, донедавно први тенисер свијета, због проблема са повредом повукао се са учествовања на Завршном мастерсу у Лондону.

Надал је само неколико дана раније ријешио да одустане и са Мастерса у Паризу, али се очекивало да покуша да заигра у О2 арени у Лондону.

Ипак, проблеми са трбушним мишићем, који га је мучио приликом сваког покушаја да сервира, остали су значајни и Надала, који никада није освојио Завршни мастерс, нећемо гледати на том турниру ове године.

Умјесто Надала у Лондону ће се наћи тренутно 10. тенисер свијета Џон Изнер.

"Урадио сам све што је било могуће како бих био спреман за завршетак сезоне, како бих играо у Паризу и Лондону и стварно сам желио тамо и да играм. Нажалост, проблем са трбушним мишићем који ме је спријечио да играм у Паризу је и даље ту, као и повреда зглоба због које морам на операцију. Због проблема са трбушним мишићем нећу моћи да наступим у Лондону, па ћемо самим тим одвојити вријеме како би ријешили и неке друге тренутне проблеме, али и оне који могу да направе незгоду у будућности", огласио се Надал поводом повлачења.

Рафино одустајање је друго ове сезоне јер је нешто раније због повреде ријешио да се повуче и аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро, а умјесто њега "упао" је Јапанац Кеи Нишикори.

Тенденција повреда код шпанског играча је постала поприлично проблематична и он се, укључујући и Завршни мастерс, ове године повукао са 11 од 12 турнира на бетону на којима је био пријављен, што прије што током њих. Једини пут када је успио да заврши турнир било је у Торонту, гдје је и освојио титулу.

Турнир почиње 11. новембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана