Надал рутински са Тимом за 11. титулу на РГ

B92
Надал рутински са Тимом за 11. титулу на РГ

Шпански тенисер Рафаел Надал побијдио је Доминика Тима са 3-0 и освојио трофеј на Ролан Гаросу, по сетовима 6:4, 6:3, 6:2.

Надал је освојио трофеј на стадиону Филип Шатрије 11. пут у каријери и показао да му на париској шљаци и даље нема равних.

“Краљ шљаке” се приближио и Роџеру Федереру јер је у Паризу освојио укупно 17. Грен слем трофеј.

Тим је једино у првом сету имао реалних шанси да освоји трофеј, иако је први до брејка дошао Надал. Шпанац је већ послије два гема имао брејк у “џепу” захваљујући агресивној игри и добрим форхендима.

Експресно се вратио Аустријанац рибрејком до 2:2, његова игра се мало консолидовала, али му је сервис остао испод 50 одсто што је до краја притискалу његову игру из поља. Покушај да игра агресивније и тако се подигне осветио се Тиму у последњем гему првог сета, па је Рафа тада направио нови брејк за 6:4 и вођство у сетовима.

Такав завршетак првог сета као да је оставио трага на Тиму који већ у првом поену наредног сета промашује смеч, а већ у прва два гема доживљава дежа ви првог сета и суочава се са заостатком 0:2.

Тим је потом заиграо боље, а све је у мечу могло да буде много другачије послије четвртог гема другог сета. Аустријанац је освојио два поена на сервису Надала и имао иницијативу у трећем поену који би му донио три брејк лопте.

Међутим, Рафа у маниру великог шампиона тада проналази врхунску паралелу из потпуне дефанзиве и тај један поен за 15:30 му је био довољан да се тргне, освоји наредна три и поведе са 4:1.

ТИм је имао брејк лопту у седмом гему када је промјеном ритма погодио добар дроп шот. Није искористио ту шансу и Надал је освојио други сет.

Шпански тенисер је и у раној фази трећег сета направио брејк, али су се онда јавили проблеми са средњим прстом лијеве руке. Пожалио се да не осјећа дио шаке и усљедила је краћа пауза.

Да је повреда Надала била озбиљнија, то би заиста био бизаран завршетак финала у ком је тог тренутка имао два сета и брејк предности. Умјесто тога, баш тада је квалитетним форхендима показао да повреда није озбиљнија, направио је нови брејк за 5:2 и онда рутински одсервирао за побједу и 11. титулу у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана