Надал освојио Рим

Танјуг
Надал освојио Рим

Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је Мастерс у Риму и вратио се на прво мјесто на АТП листи послије само недјељу дана.

Надал је у финалу савладао Нијемца Александера Зверева са 6:1, 1:6, 6:3 у мечу који је двапут прекинут и током којег је био на ивици пораза.

Дуел за титулу између Шпанца и Нијемца прекинут је при вођству Зверева са 3:2 у трећем сету (6:1, 1:6, 3:2), што је био други прекид у само петнаестак минута, али су након овог играчи отишли у свлачионице.

Прије тога судија је одлучио да заустави игру због јаког пљуска, иако су играчи већ неко вријеме играли на киши, а дјеловало је да Надал није био расположен због повратка на терен. Међутим, када се послије другог вратио заиграо је на врхунском нивоу и направио ко зна који преокрет.

Надал је до финала стигао побједом над Новаком Ђоковићем у два сета, док је Зверев одиграо још један одличан меч и елиминисао Марина Чилића, па нам је то гарантовало изузетно финале.

Међутим, Рафа је потврдио да је 'Краљ шљаке', вратио се на чело АТП каравана и дошао до осмог трофеја у 'Вјечном граду' и укупно 32. из Мастерс серије. Иако је испустио прилику у одлучујућем сету, ни Зверев неће бити превише незадовољан – везао је три финала, освојио два пехара и већ пети пут дошао до финала турнира из серије 1.000.

Посљедњи Мастерс на шљаци игран је за наградни фонд од 4.872.105 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана