Nadal oduvao Ruboljeva u 99 minuta za polufinale US Opena

Agencije
Nadal oduvao Ruboljeva u 99 minuta za polufinale US Opena

Rafael Nadal plasirao se u polufinale US Opena furioznom partijom protiv Andreja Ruboljova, savladavši Rusa za svega 99 minuta igre – 6:1, 6:2, 6:2.

Najbolji igrač svijeta nije pružio ni tračak nade rivalu, dominirao je od prvog do posljednjeg poena i po treći put u karijeri obezbjedio polufinale na terenima Flašing Medouza.

Rafa je prvi set dobio za 24 minuta, iako je Rubljev uspio da mu uzvrati na prvi od tri brejka, pa je već tada bilo jasno šta nas čeka. Nastavio je Španac u istom ritmu, sve je radio bez greške, pa je Andreju do kraja susreta pripalo još samo četiri gema.

'Bik sa Maljoke' će se za korak bliže svom trećem trijumfu u 'Velikoj jabuci', odnosno 16. Grend Slem trofeju, boriti sa boljim iz okršaja Rodžera Federera i Huana Martina del Potra.

Duel Švajcarca i Argentinca na programu je od 02.30 po srednjeevropskom vremenu. Ukoliko Rodžer slavi biće to njegov 38. okršaj sa velikim rivalom, koji ga je pobjeđivao 23 puta, ali prvi u Njujorku

U drugom polufinalu igraće debitanti među četiri najbolja na nekom od četiri najveća turnira – Južnoafrikanac Kevin Anderson i Pablo Karenjo-Busta iz Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana