Nadal ispao sa turnira

B92
Nadal ispao sa turnira

Italijanski teniser Fabio Fonjini napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju US Opena, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u trećem kolu.

Fonjini je do treće pobjede nad Nadalom ove sezone došao poslije velike borbe u pet setova, sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, poslije tri sata i 46 minuta igre.

Na taj način, Fonjini je sklonio Nadala sa puta Novaka Đokovića, pošto je projektovanim žrebom trebalo da se njih dvojica sastanu u četvrtfinalu.

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobijedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Novak se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

Takođe, trijumf Fonjinija je stavio tačku na jedan niz, pošto je Nadal do ove sezone deset godina osvajao barem jedan Gren slem.

Nadal i Fonjini su odigrali sjajan meč, pun uspona i padova obojice tenisera, a na kraju je Italijan zasluženo slavio. Iako je gubio 2-0 u setovima, Fonjini je i dalje bio motivisan da sruši Španca, što mu je i pošlo za rukom više puta ove godine nego ijednom drugom teniseru.

U petom setu viđena je nevjerovatna borba, a meč se odužio do 1.30 posle ponoći po lokalnom vremenu. Posle 1-1 viđeno je sedam brejkova zaredom, a Fonjini je prekinuo taj niz pošto je poveo sa 5:4 i potom odservirao za meč, iskoristivši prvu meč loptu poslije skoro četiri sata igre.

Fonjini se tako prvi put u karijeri plasirao u četvrto kolo na poslednjem Gren slem sezone. Posljednji Italijan koji je dotle stigao u Njujorku bio je Davide Sanđineti prije deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana