Надал испао са турнира

Б92
Надал испао са турнира

Италијански тенисер Фабио Фоњини направио је највеће изненађење у досадашњем трајању US Опена, тријумфом над Шпанцем Рафаелом Надалом у трећем колу.

Фоњини је до треће побједе над Надалом ове сезоне дошао послије велике борбе у пет сетова, са 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, послије три сата и 46 минута игре.

На тај начин, Фоњини је склонио Надала са пута Новака Ђоковића, пошто је пројектованим жребом требало да се њих двојица састану у четвртфиналу.

Међутим, сада Фоњинија очекује дуел са још једним Шпанцем Фелисинаном Лопесом, који је побиједио Милоша Раонића из Канаде са 6:2, 7:6, 6:3. Новак се, с друге стране састаје такође са шпанским тенисером Робертом Баутиста-Агутом, којем је Белгијанац Давид Гофан предао меч при свом вођству од 2-1 у сетовима.

Такође, тријумф Фоњинија је ставио тачку на један низ, пошто је Надал до ове сезоне десет година освајао барем један Грен слем.

Надал и Фоњини су одиграли сјајан меч, пун успона и падова обојице тенисера, а на крају је Италијан заслужено славио. Иако је губио 2-0 у сетовима, Фоњини је и даље био мотивисан да сруши Шпанца, што му је и пошло за руком више пута ове године него иједном другом тенисеру.

У петом сету виђена је невјероватна борба, а меч се одужио до 1.30 после поноћи по локалном времену. После 1-1 виђено је седам брејкова заредом, а Фоњини је прекинуо тај низ пошто је повео са 5:4 и потом одсервирао за меч, искористивши прву меч лопту послије скоро четири сата игре.

Фоњини се тако први пут у каријери пласирао у четврто коло на последњем Грен слем сезоне. Посљедњи Италијан који је дотле стигао у Њујорку био је Давиде Санђинети прије десет година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана