Na tržištu mnogo dobrih a slobodnih fudbalera: Šansa za ulov po receptu Juventusa

Ivan Dragičević
Na tržištu mnogo dobrih a slobodnih fudbalera: Šansa za ulov po receptu Juventusa

BANjALUKA - Transfer pijaca počela je burno, ali samo u Madridu gdje je Real za nekoliko dana potrošio više od 300 miliona evra.

Tek što su Madriđani predstavili Luku Jovića stigao je i Eden Azar, a potom i Ferlan Mendi, Rodrigo i Eder Militao. I komšijski Atletiko nije štedio novac, “jorgandžije” su oborili klupski rekord kupovinom mladog fudbalera Benfike Žoaa Feliksa za 120 miliona evra. Dok najveći klubovi troše nemilice, već godinama je najlukaviji Juventus koji svake sezone pokupi neku “veliku ribu” bez potrošenog evra. Iako se pominje da bi mogli odriješiti kesu za Pola Pogbu, ne bi bilo iznenađenje da potpišu i nekog od najatraktivnijih slobodnih agenata sa naše liste.

Mario Baloteli

Italijanski napadač najbliži je povratku u Seriju A. Nekoliko klubova je pokazalo interesovanje za njega, a najozbiljnija je Parma, mada je gotovo nemoguće očekivati da vidimo “Super Marija” u dresu “mljekadžija”. Četiri sezone na Azurnoj obali, tri u Nici i posljednja u Marseju, bile su solidne za kontroverznog fudbalera koji već ima 30 godina. Njegovi finansijski zahtjevi su visoki, a klubovi bi mogli da budu izdašniji na plati kad već nema obeštećenja.

Frank Riberi

Bajern se oprostio od dva igrača na kojima se zasnivao minhenski klub posljednjih godina. Frank Riberi i Arjen Roben, ili kako zovu ovaj tandem Roberi, završio je sa bavarskim gigantom. I jedan i drugi broje ponude iz istočnog svijeta. Jasno je da su njihove najbolje godine prošle, ali dva majstora mogu još da doprinesu. PSV se posljednji javio za Robena. Upravo je iz Ajndhovena ovaj vihorni fudbaler otišao u Čelzi. Za Francuza, koji ima 36 godina i nekoliko povreda iza sebe, budućnost još nije riješena. Ni sam nije siguran šta dalje, jasno je samo da neće u Australiju odakle je imao ponudu.

Adrijan Rabio

Francuski defanzivni vezni fudbaler, jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, odlazi iz PSŽ-a. Rabio je željan novih izazova, nekako je bilo logično da ga pokupi Juventus, ali se to nije desilo. Juve je ovog ljeta pikirao Arona Ramzija koji dolazi iz Arsenala bez obeštećenja. Rabio ima tek 24 godine i veliko iskustvo u Parizu. Ugovor mu ističe u julu i trenutno je Mančester junajted prvi favorit za njegov potpis, ali samo ako “đavoli” prodaju Pola Pogbu.

Dijego Godin

Nema odmora za Dijega Godina. Emotivno težak rastanak sa Atletikom iz Madrida došao je na kraju klupske sezone, a sjajni defanzivac uveliko bije bitke sa reprezentacijom Urugvaja na Kopa Americi. Inter je bio favorit za potpis Urugvajca, ali se nešto iskomplikovalo. “Nerazuri” su dobili novog trenera, Antonio Konte je zamijenio Lučana Spaletija, pa je i to možda razlog. Inter već ima Mirandu koji je dobro sarađivao sa Godinom u Madridu. Sigurno je da Godin u ovom momentu može da bira klub, sa dvije ili tri dobre sezone ispred sebe.

Filipe Luiz

Još jedan fudbaler Atletika traži novi klub. Ugovor Filipea Luiza je istekao, a i on će vjerovatno konkretizovati poslove po završetku Kopa Amerike. Brazil je domaćin ovog takmičenja ima samo jednu ambiciju, a to je osvajanje ovog takmičenja, bez obzira na izostanak Nejmara. Filipe Luiz je odličan lijevi bek, nije se snašao u engleskom fudbalu, tačnije u dresu Čelzija, ali je u oba navrata bio dobar kod Dijega Simeonea. Barselona i PSŽ su se istakli kao favoriti za narednu destinaciju brazilskog lijevog beka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana